Νέο επεισόδιο στο… “σίριαλ” της κόντρας Πιτσάκη – Μουρίκη

Νέο επεισόδιο στο… “σίριαλ” της κόντρας Πιτσάκη – Μουρίκη

Με σαφείς αναφορές στις πολιτικές Νίκα ,για το μοίρασμα της πίττας κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα,συνεχίστηκε το… “σίριαλ” της κόντρας του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Πελοπόννησος” Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σωτήρη Μουρίκη.


Το επεισόδιο «69» κάθετος, παύλα και κάτι ψιλά…εκτυλίχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου γύρω από την ομόφωνη απόφαση της  “Πελοπόννησος” Α.Ε. , για υποβολή πρότασης που αφορά το πρόγραμμα “ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζομένους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας”, προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη απόφαση  της  “Πελοπόννησος” Α.Ε. θεωρήθηκε casus belli από τον κ. Πιτσάκη ,που ζήτησε την παραίτηση Μουρίκη γιατί όπως αναφέρει και στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε “Ο κ. Μουρίκης με την πολιτική ιδιότητα του, ως διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου, στράφηκε ευθέως εναντίον των 5 επιμελητηρίων της Περιφέρειας και τις πρότασης που καιρό πριν είχαν καταθέσει για την ανάληψη προγράμματος, το οποίο θα έφερνε πολύτιμα αυτή την στιγμή έσοδα, για τα Επιμελητήρια”.

Βεβαίως ο κ. Πιτσάκης δεν αρκεστηκε στο persona non grata προς τον κ. Μουρίκη,αλλα το τράβηξε και λίγο παραπέρα…αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η προγραμματική σύμβαση με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. χρησιμοποιείται καταχρηστικά από την περιφερειακή αρχή Νίκα για την παράκαμψη διατάξεων της πρόσκλησης ,που εξαιρούν τις Αναπτυξιακές των Ο.Τ.Α. από το δικαίωμα υποβολής πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

“Εγώ εκτελώ αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου” του απάντησε ο κ. Μουρίκης και συνέχισε “Υπηρετώ τα συμφέροντα του Πελοποννησιακού λαού και εκτελώ εντολές του Περιφερειάρχη.Δεν έχω προσβάλλει κανέναν θεσμό και η θέση που έχω στην Περιφέρεια επέβαλλε να καταθέσουμε μια πρόταση για το ΕΣΠΑ.Το ίδιο έκαναν και τα Επιμελητήρια και δια στόματος Περιφερειάρχη είπαμε ότι στα νόμιμα πλαίσια να υπάρχει υποστήριξη προς όλες τις δομές που υπάρχουν στην Πελοπόννησο”.

Δείτε το σχετικό video από το Korinthostv. gr

Τι είναι όμως αυτό το πρόγραμμα;

Τα 3.800.000 € που έχει προϋπολογισμό ,ποιο προστιθέμενο αποτέλεσμα θα μπορούσαν να φέρουν στους επιχειρηματίες – μέλη των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου,αλλά και στην αγορά εργασίας γενικότερα ;

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου» κινείται στη λογική της δια βίου μάθησης και στην ουσία στοχεύει στη διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού πιο ευέλικτου, με περιορισμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε ένα συνεχές πέρασμα από τις γραμμές της ανεργίας στα προγράμματα κατάρτισης, στη βραχυχρόνια εργασία και αντίστροφα.

Google+ Linkedin