Μόσιαλος: «Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση για τα 97 κρούσματα»

Μόσιαλος: «Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση για τα 97 κρούσματα»

Παρέμβαση με αφορμή τα 97 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο Ηλίας Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία απευθύνει έκκληση για να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Πολλοί θεώρησαν ότι επειδή είχαμε πολύ χαμηλά κρούσματα κορονοϊού και ελάχιστοι είναι διασωληνωμένοι, πήραμε αψήφιστα το επόμενο διάστημα. Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένα ποσοστό πολιτών δεν τηρεί τους κανόνες που πρέπει, όπως για παράδειγμα μάσκες σε μέσα μεταφοράς και κλειστούς χώρους», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι αρκετές οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Βόρειας Μακεδονίας, όπου διαπιστώθηκαν 524 κρούσματα σε τέσσερις μέρες και γι’ αυτό επιβλήθηκε lockdown στα Σκόπια και σε άλλες τρεις πόλεις για 80 ώρες. «Πρέπει αποφύγουμε και τα τοπικά lockdown αν είναι δυνατόν. Αν η Ελλάδα μείνει σε αυτό το επίπεδο δεν έχει θέμα ανησυχίας», υπογράμμισε.

Τόνισε πάντως ότι θα ανακύψει πρόβλημα αν εντοπιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε ηλικιωμένους, μια ομάδα πληθυσμού που ο κορονοϊός προκαλεί επιπτώσεις. Επίσης θα υπάρξει ανησυχία εάν ανέβει σημαντικά ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ειδικά για το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι πρέπει να «είμαστε προσεχτικοί και να υπάρχει η δυνατότητα για τεστ στους τόπους που θα πάνε». Πάντως εκτίμησε ότι το ρίσκο θα είναι ελάχιστο αν έρχονται στη χώρα τουρίστες από κράτη που έχουν λίγα κρούσματα. Τότε η κατάσταση θα μπορεί να είναι ελεγχόμενη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μόσιαλος και για τα πάρτι της Μυκόνου και το συνωστισμό που διαπιστώθηκε εκεί. Υπογράμμισε ότι αν δεν ελεγχθεί η διαδικασία και καταγραφούν πολλά κρούσματα, τότε στα νησιά όπως είναι οι Μύκονος δεν θα πηγαίνουν οι τουρίστες. «Ένα πάρτι στην παραλία μπορεί να είναι πηγή μετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Google+ Linkedin