Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης

Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης με τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη παραμένει υψηλή, σύμφωνα με μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις  πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά.

Σύμφωνα με τη μελέτη (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη, λίγο καιρό πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα στείλει τον κόσμο στις παραλίες, η χώρα μας αναδείχτηκε τέταρτη στην Ευρώπη σε καθαρά νερά, με το 95,7% των υδάτων της να χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά».

Πρώτη χώρα ήταν η Κύπρος με το 99,1% των παραλιών της να έχουν εξαιρετική ποιότητα υδάτων, ενώ την πεντάδα συμπλήρωναν η Αυστρία, η Μάλτα, η Ελλάδα και η Κροατία.

Στις χειρότερες θέσεις βρίσκονταν η Πολωνία με μόλις το 21% των παραλιών της να χαρακτηρίζονται εξαιρετικές, ενώ η Αλβανία είχε τον μεγαλύτερο αριθμό υδάτων κολύμβησης με “φτωχή” ποιότητα υδάτων (5,9%).

Το πόρισμα της μελέτης της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΕΕ μεταξύ 22.295 παραλιών που ελέγχθηκαν, ήταν ότι το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού, καταλήγοντας ότι η ποιότητα των υδάτων στην Ευρώπη παραμένει υψηλή, δηλώνοντας δε, ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι γενικά καλύτερη σε παράκτιες τοποθεσίες από ό,τι στην ενδοχώρα, με το 87,4% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης να ταξινομούνται ως εξαιρετικές, σε σύγκριση με το 79,15% των νερών της ενδοχώρας στην ΕΕ.

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι οι παραλίες στη Μεσόγειο έχουν πιο καθαρά νερά.

Google+ Linkedin