Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Star ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απέκλεισε τα σενάρια ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών. Αναφέρθηκε στο πώς κατέληξε στην απόφαση να ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα (1/6) τα δημοτικά σχολεία, έπειτα από σχετική ερώτηση απάντησε στο θέμα που προέκυψε με την κοίτη του Έβρου, ενώ μίλησε για τον τουρισμό, την ύφεση και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει οριστικά. Προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει όμως όλοι να λάβουμε υπόψη ότι οι κεντρικές οδηγίες των ειδικών, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, η μάσκα όπου χρειάζεται, οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

«Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών. Άλλαξαν τις συμπεριφορές τους, άλλαξαν τις ζωές τους» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την εθνική επιτυχία εάν δεν είχαμε δουλέψει όλες και όλοι μαζί, και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα».

Μιλώντας για τον τουρισμό είπε ότι θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά από τις 15 Ιουνίου, από την 1 Ιουλίου θα έχουμε και απευθείας πτήσεις στα νησιά μας.

«Ήδη σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ που κάναμε από αφίξεις στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσμα» σημείωσε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στην αρχή της επιδημίας φαινόταν να τίθεται ένα δίλημμα μεταξύ της προστασίας της υγείας και της ανάπτυξης. Είναι ψεύτικο το δίλημμα, αντίστροφα δουλεύει η εξίσωση. Όσο πιο γρήγορα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη την επόμενη ημέρα».

Δείτε το βίντεο:

Google+ Linkedin