ΠΟΥ: Πιθανή νέα έξαρση του κορονοϊού πριν το δεύτερο κύμα

ΠΟΥ: Πιθανή νέα έξαρση του κορονοϊού πριν το δεύτερο κύμα

Προειδοποίηση για δεύτερη κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που ανακοίνωσε και την παύση των δοκιμών υδροξυχλωροκίνης.

Ο κόσμος ίσως βιώσει δεύτερη κορύφωση του υπάρχοντος κύματος κορονοϊού αντί να έχει ένα διάλειμμα μηνών προκειμένου να ετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα, προειδοποίησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μισέλ Ράιαν.

«Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε το γεγονός ότι η ασθένεια μπορεί να ξεπηδήσει ανά πάσα ώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις απλά και μόνο επειδή υποχωρεί τώρα ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί και ότι θα έχουμε κάποιους μήνες για να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα. Ίσως έχουμε μία δεύτερη έξαρση στο υπάρχον κύμα» δήλωσε.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο ΠΟΥ σταματά τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης προκειμένου να εξετάσει τα οφέλη και τις επιβλαβείς συνέπειες.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους:«Η εκτελεστική ομάδα του Solidarity Trial που αντιπροσωπεύει δέκα χώρες αποφάσισε σε συνάντηση το Σάββατο να επανεξετάσει μια ολοκληρωμένη ανάλυση και κριτική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων παγκοσμίως. Η επανεξέταση θα λάβει υπόψιν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα τα ιδιαίτερα ισχυρά στοιχεία που είναι διαθέσιμα, για να αξιολογήσει αναλόγως τα πιθανά οφέλη και τις ζημίες από το φάρμακο».

Google+ Linkedin