Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε Δημόσιο – (ΦΕΚ)

Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε Δημόσιο – (ΦΕΚ)

Τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», περιγράφει σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 23ης Μαΐου 2020. Παράλληλα ορίζονται και τα σχετικά πρόστιμα που ξεκινούν από 150 και φτάνουν τις 100.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων:

Στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως τηρείται, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή, ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Στους ίδιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση ιατρικής μάσκας από το προσωπικό και μη ιατρικής μάσκας από τους ασθενείς ή επισκέπτες.
Στις δημόσιες υπηρεσίες πάσης φύσεως τηρείται, με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου, ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων. Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κα- τόπιν προηγούμενου ραντεβού.
Σε όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού, ανοικτούς και κλειστούς, που δεν καταλαμβάνονται από ειδική διάταξη της παρούσας τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Για κάθε παράβαση των κανόνων ελάχιστης απόστασης και αναλογίας του παρόντος επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Google+ Linkedin