Με τα τρακτέρ στους δρόμους παλεύουν για την επιβίωσή τους

Με τα τρακτέρ στους δρόμους παλεύουν για την επιβίωσή τους
Με τα τρακτέρ στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα Κυριακή 22 Γενάρη οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με τα μέτρα – ψίχουλα των «δημοσιονομικών δεδομένων» που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα και διαχρονικά προβλήματά τους και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής τους.

Ζεσταίνουν από σήμερα τις μηχανές τους οι αγρότες στην Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης της 8ης Ιανουαρίου στην Νίκαια Λάρισας, όπου αποφασίστηκε η κάθοδος σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου των τρακτέρ στις πλατείες όλης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους αγρότες οι κινητοποίησεις θα κλιμακωθούν, ενω στις 25 Ιανουαρίου διοργανώνεται πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχισει των κινητοποιήσεων.

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος περιλαμβάνει τα εξής:

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Google+ Linkedin