Με αστείες δικαιολογίες η ΚΕΔΕ δίνει το ok για νέες μάσκες

Με αστείες δικαιολογίες η ΚΕΔΕ δίνει το ok για νέες μάσκες

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε για τις μάσκες γίγας, το υπουργείο Υγείας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συνεχίζουν το ρεσιτάλ ανευθυνότητας και με αστείες δικαιολογίες (ότι μπέρδεψαν τις προ ραφής διαστάσεις κοπής με τις τελικές διαστάσεις του προϊόντος – μάσκας) επαναδιατυπώνουν λένε το φύλλο προτύπου κοπής (πατρόν) και δίνουν το ok στους ίδιους αναδόχους να συνεχίζουν την παραγωγή μασκών,χωρίς βέβαια να διευκρινίζουν ποιος θα πληρώσει το κόστος για τις ήδη κομμένες ή ραμμένες μάσκες ,πόσες είναι αυτές και πόσο θα φτάσει τελικά ο λογαριασμός.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Πριν την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής :

“Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος”.

Βεβαίως όποιος έχει στοιχειώδη ιδέα από επεξεργασία φασόν γνωρίζει ότι ο πελάτης πάντα ζητά την τελική μορφή του προϊόντος και ο κατασκευαστής (φασονιέρης) με βάση το φύλλο προτύπου κοπής (πατρόν) και τον τροπο ραφής προσδιορίζει την ανάλωση του υφάσματος.

Αλλά και πέρα από αυτό κανένας σοβαρός επαγγελματίας στον κόσμο δεν δίνει εντολή φασόν χωρίς να έχει στα χέρια του δείγματα του τελικού προϊόντος.

Google+ Linkedin