Μεταμεσονύκτιο δώρο του Άδωνι στους καναλάρχες !

Με τον ευφάνταστο τίτλο “Επενδύω στην Ελλάδα” ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τροποποίησε τον ν.4339/2015  για τις τηλεοπτικές άδειες και συγκεκριμένα με το εμβόλιμο άρθρο 158 ,που δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση για το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο, εξαιρεί  μορφές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν έχουν κατά συνέπεια την υποχρέωση να καταθέτουν «πόθεν έσχες», ενώ κανείς πλέον δεν θα γνωρίζει ποιος είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος μέτοχος μιας ανάλογης επιχείρησης, μια και όλα συμπεριλαμβάνονται στα πάσης φύσεως funds.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ, αλλά και την  επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής.

Το μεταμεσονύκτιο δώρο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ ήταν βέβαια αναμενόμενο αλλά όχι σε… τέτοια έκταση. Το αστείο δε είναι ότι το βασικό επιχείρημα είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις!

Άλλωστε ποιος θυμάται τους χιλιάδες απολυμένους και τους άνεργους δημοσιογράφους, θύματα των εκδοτών και των καναλαρχών, με τα δάνεια αέρα που ποτέ βέβαια δεν έμπαιναν στις επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλα τα «σχέδια ανάπτυξης» ήταν μόνο η αφορμή του στρίβειν διά της πτωχεύσεως.

Google+ Linkedin