Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ

Μεγαλειώδη και μαζική κινητοποίηση στη Λάρυμνα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και το λαό της περιοχής, οι οποίοι έδωσαν ακόμη μία ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την απόλυση όλων των εργατών, το ξεσπίτωμα των οικογενειών τους που μένουν στους οικισμούς και το μαράζωμα των τοπικών κοινωνιών.

Οι εργαζομενοιτης ΛΑΡΚΟ διεκδικούν τη διασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας τους. Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν δεκάδες οργανώσεις, σωματεία και φορείς.

Μαζί με την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, αναδεικνύεται κι ένα τεράστιο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, καθώς διαβάστηκαν περισσότερα από 240 ψηφίσματα από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες εργαζομένων, φορείς και σωματεία.

Το «παρών» από πλευράς πολιτικού κόσμου έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιπροσωπείες από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΜέΡΑ25 και άλλοι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Το ΚΚΕ είναι εδώ όπως πάντα, στο πλευρό της εργατικής τάξης, των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Στο άτιμο πόλεμο απαντάμε με πόλεμο και αλληλεγγύη», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε στο συλλαλητήριο.

Πλέον οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού για το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, όπου είναι προγραμματισμένη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Οι επαφές ήταν μεν άκαρπες, ωστόσο οι εργαζόμενοι φαίνεται να κέρδισαν λίγο χρόνο, έως τα μέσα Μαρτίου.

Google+ Linkedin