Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου : Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!

Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου : Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου και του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων (την προηγούμενη εβδομάδα). Τα αιτήματα των παιδιών αφορούν τα αυτονόητα: το δικαίωμα στη μόρφωση και την προστασία της υγείας αυτών και των οικογενειών τους.

Καταδικάζουμε την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής, με μπροστάρη τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, που παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση, προσπάθησε να τρομοκρατήσει για να σπάσει η κατάληψη στο Γυμνάσιο. Αν η δημοτική αρχή είχε επιδείξει τέτοιο ζήλο και φροντίδα για την έγκαιρη πρόσληψη καθαριστριών, για τη μονιμοποίησή τους, για τον εφοδιασμό με απολυμαντικά και άλλα μέσα καθαριότητας, για τακτικές απολυμάνσεις, για την επίταξη δημοτικών και άλλων κτιρίων, ώστε να μη στοιβάζονται 25 μαθητές ανά τάξη, για την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων που μετακινούν τους μαθητές … για τα αυτονήτα που διεκδικούν οι μαθητές δηλαδή, τότε ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της περιφέρειας του δήμου να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των παιδιών μας. 

Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!

Διεκδικούμε:

  • 15 μαθητές ανά τάξη
  • Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απολυμάνσεις, μέτρα ατομικής προστασίας (στα μέτρα των παιδιών)
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15 , το πολύ, μαθητές ανά τμήμα
  • Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων για να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο. 
  • Μαζικά διαγνωστικά covid-tests 
  • Δωρεάν διανομή σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές
Google+ Linkedin