Με ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκρατούν καταληψίες μαθητές

Με ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκρατούν καταληψίες μαθητές

Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται», ακούγονται να λένε αξιωματικοί της αστυνομίας σε μαθητές έξω από σχολείο…

Ένα 7λεπτο video που δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστος Σπίρτζης , φέρνει σε κοινή θέα τον φασιστικό εκφοβισμό που υπέστησαν καταληψίες μαθητές από αστυνομικά όργανα ,με επιχειρήματα που προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

 

Στο video, μεταξύ άλλων, ακούγονται τα εξής ανεγκέφαλα ,από τους ένστολους

«Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας».

«Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ»

«Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται».

«Όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός».

Την καλύτερη απάντηση βέβαια σε όσους στοχοποιούν τους καταληψίες μαθητές , που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην υγεία και την μόρφωση , δίνει ο μαθητής Ξάνθος Γερμανάκος , μέλος της συντονιστικής Περάματος.

https://twitter.com/i/status/1309596664743821312

Μπράβο στον πιτσιρικά !

Google+ Linkedin