Λαϊκή Συσπείρωση: Η Περιφερειακή αρχή να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των εργαζομένων !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

……………………………………………………………………………………………………………………………Τρίπολη 31-03-2020

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ως Λαϊκή Συσπείρωση βάλαμε επιτακτικά για συζήτηση το θέμα της έλλειψης μέτρων προστασίας εργαζομένων και όλων των πολιτών, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον Περιφερειάρχη για αυταρχική συμπεριφορά, για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, ζητώντας το Πε.Συ να πάρει ανάλογη απόφαση.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν απόλυτα την θέση μας να επιμείνουμε, ώστε στη σχετική απόφαση του Πε.Συ. να καταγγέλλεται κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Όχι μόνο δεν δίστασαν να κάνουν κουρελόχαρτο και να μην εφαρμόζουν έστω και την λειψή – όσο αφορά την καταγγελία – απόφαση του Πε.Συ., που προβλέπει ότι: «με βάση το σχέδιο που κατέληξαν στην ΠΕ Μεσσηνίας, να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 30/3/20 όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις ΠΕ και την έδρα», κομπάζοντας δεξιά και αριστερά: «εμείς διοικούμε, όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο!!!» .

Αντίθετα, πήραν πίσω ακόμα και τα όποια μέτρα είχαν εφαρμόσει συλλογικά εργαζόμενοι και Διοίκηση το προηγούμενο διάστημα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να αλλάζει «ρότα» και να ευθυγραμμίζεται πλέον με την απαράδεκτη στάση της Περιφερειακής αρχής , αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να προχωρήσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, σε συμβολικό αποκλεισμό του διοικητηρίου στην Καλαμάτα, επιλέγοντας να μην μείνουν σιωπηλοί!

Αντί να απολογούνται για την  έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας, την έλλειψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας σε κάθε Π.Ε., καθώς και την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, προσπαθούν χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, να περάσουν προς τα έξω την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι των Περιφερειών χαρακτηρίζονται ως μη παρέχοντες εργασία και ότι οι υπηρεσίες είναι σε καθεστώς αναστολής ή μερικής λειτουργίας, όταν εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία και η εργασία εξ αποστάσεως. 

Συνεχίζουν αυτή την απαράδεκτη τακτική ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα μέτρα αυτά προβλέπονται ρητά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις σχετικές εγκυκλίους που ακολούθησαν και έχουν εφαρμοστεί σε άλλες Περιφέρειες και Υπηρεσίες του δημοσίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η μείωση της διασποράς του ιού και η μη ύπαρξη συγχρωτισμού. 

Προχωρούν όμως ακόμα παραπέρα! Συνδέουν την εφαρμογή αυτών των ειδικών μέτρων, με πιθανή μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, καλλιεργώντας το κλίμα εκφοβισμού, απειλώντας ευθέως τους εργαζομένους να μην σηκώσουν κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως «λαγός» της κυβέρνησης που αφήνει εσκεμμένα ανοικτή την επικίνδυνη συζήτηση για «αυριανές» περικοπές μισθών.

 Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή εν μέσω πανδημίας, συνεχίζουν να «σφυρίζουν κλέφτικα» για την ανάγκη η Περιφέρεια, το Πε.Συ, η οικ. επιτροπή και όλες οι υπηρεσίες, να προσαρμόσουν την λειτουργία τους στα απολύτως αναγκαία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις άμεσες επιτακτικές ανάγκες, κυρίως σε ότι αφορά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή τη κρίση. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πελοποννήσου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εμείς δεν θα σταματήσουμε στιγμή να καταγγέλλουμε κάθε αντεργατική συμπεριφορά της περιφερειακής αρχής. Θα στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιστική  διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Δεν θα δεχτούμε να αξιοποιηθεί η πανδημία του κορονοϊού, για να μετατραπεί σε οδοστρωτήρα αντεργατικών συμπεριφορών και ρυθμίσεων!

Ζητάμε να εφαρμοστούν εδώ και τώρα επαρκή μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών!

Να σταματήσει κάθε κουβέντα και απειλή για περικοπές μισθών!

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση:
Γόντικας Νίκος
Κελλάρης Γιάννης

Google+ Linkedin