Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Δήμους και η ΚΕΔΕ χτενίζεται !

Οικονομική «διευκόλυνση» των δήμων με …18 δόσεις αποπληρωμής και ρήτρα παρακράτησης τις μελλοντικές επιχορηγήσεις των ΚΑΠ προβλέπεται στο άρθρο 43 της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (δείτε ΕΔΩ), για την κάλυψη αναγκών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Προφανώς, πρόκειται για μία «διευκόλυνση», που όμως πίσω της κρύβει ουσιαστικά την περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης προς τους δήμους, αφού οι ανάγκες αυτήν την περίοδο είναι αυξημένες…

Δεν φτάνει λοιπόν που οι περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων, τα τελευταία δέκα χρόνια, αγγίζουν το 70%, δεν φτάνει που παρακρατούνται παράνομα από την κεντρική διοίκηση εδώ και δεκαετίες κονδύλια που θα έπρεπε να αποδίδονται, τώρα, η όποια χρηματοδότηση υπολείπεται ακόμα περισσότερο από τις ανάγκες.

Αυτό το μέτρο – κοροϊδία συζητήθηκε χτες και στη – με τηλεδιάσκεψη – συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ,που δεν παρέλειψε – δια του προέδρου της να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για την συνδρομή και τη συνεργασία τους !

Δηλαδή : Εδώ ο κόσμος χάνεται… και η ΚΕΔΕ χτενίζεται !

Επιπλέον, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται ότι οι διά περιφοράς συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που γίνονται εξαιτίας της κατάστασης, μπορεί να γίνονται ακόμα και με τους μισούς δημοτικούς συμβούλους!

Αυτό σημαίνει ότι οι δημοτικές αρχές θα μπορούν να περάσουν αποφάσεις (πέρα από τα απαραίτητα που αφορούν τον κορονοϊό ή τη μισθοδοσία εργαζομένων) και για μια σειρά από άλλα θέματα,όπως για παράδειγμα παραχώρηση τμημάτων αιγιαλών και παραλιών σε επιχειρηματίες,με διαδικασίες fast track .

Google+ Linkedin