Κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς παίζουν επικίνδυνα με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού

Σήμερα ,Τετάρτη ,με δεδομένη την αρνητική γνωμοδότηση του εισαγγελέα,αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια.

Τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του 21χρονου κρατούμενου τόνισαν στη χτεσινή συνέντευξη στον κοινωνικό χώρο «Εμπρός» οι γονείς των Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη , εκπαιδευτικοί, γιατροί και φίλοι των τεσσάρων πλέον κρατούμενων απεργών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος που προχτές είχε εμφανιστεί ως δήθεν υπερασπιστής του δικαιώματος του Ν. Ρωμανού να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ, χτες έκανε διορθωτική δήλωση με την οποία επί της ουσίας υιοθετεί τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης περί παρακολούθησης των μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη. Με διαρροές σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση εμφανίστηκε έτοιμη να νομοθετήσει τη δυνατότητα για παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως στην περίπτωση που το δικαστικό συμβούλιο δεν επέτρεπε τελικά στον κρατούμενο να πάρει άδεια, για να πάει στη σχολή του…περισσότερα »

Google+ Linkedin