Κτηνωδία από ανεγκέφαλους στο Κιάτο – Μαζική δολοφονία αδέσποτων σκύλων που περιφέρονταν στον προαστιακό σταθμό.

Σε μια πολιτισμένη κοινωνία του 21ου αιώνα, σε μια “κοσμοπολίτισσα” πόλη,όπως θέλουμε να είναι το Κιάτο,κάποιοι που  φέρουν τον τίτλο “άνθρωποι” επέλεξαν να δείξουν την πιο κτηνώδη πτυχή του χαρακτήρα τους σκορπώντας δηλητηριασμένα λουκάνικα και κομμάτια κρέατος κοντά στον προαστιακό σταθμό ,με συνέπεια την μαζική δολοφονία αδέσποτων σκύλων που περιφέρονταν εκεί.

Βεβαίως, αυτό που γνωρίζουµε όλοι είναι ότι τα πλάσµατα αυτά δεν ευθύνονται που βρίσκονται στους δρόµους, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς να µπορούν να προστατευθούν από άσχημες  καιρικές συνθήκες.

Άλλωστε,τα αδέσποτα είναι ζώα που ή «περίσσεψαν» από τους ιδιοκτήτες τους ή απλώς κάποια στιγµή τα βαρέθηκαν και τα πέταξαν.

Συνεπώς, η εγκατάλειψή τους αυτή χαρακτηρίζει µόνον εµάς: την έλλειψη της παιδείας, τη νοοτροπία µας αλλά και τη χαλαρότητα των νόµων. Τα ζώα πληρώνουν τις δικές µας ανεπάρκειες, µολονότι δε διαφέρουν σε τίποτε από τον οποιοδήποτε εγκαταλελειµµένο άνθρωπο, αφού πονάνε,διψάνε, κρυώνουν και πεινάνε το ίδιο….

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων Νίκος Σκαρμούτσος, με δήλωσή του στα social media,καταδικάζει  το αποτρόπαιο γεγονός και προτρέπει τους πολίτες να μην διστάσουν να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή στις Αστυνομικές Αρχές, για να καταγγείλουν τέτοιου είδους εγκληματικά φαινόμενα ,ώστε να μην επαναληφθούν.

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Σκαρμούτσου :

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, βρέθηκαν νεκρά- δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά του Δήμου μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια φιλόζωων του Δήμου μας, (τους οποίους και ευχαριστώ προσωπικά), συνέβαλαν στον μέγιστο βαθμό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Οφείλουμε να καταδικάσουμε τέτοιου είδους θλιβερές και αποτρόπαιες πράξεις που εκθέτουν την πόλη μας και καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να μην διστάσουν και να απευθύνονται στο Δήμο μας ή στις Αστυνομικές Αρχές, για να καταγγείλουν τέτοιου είδους εγκληματικά φαινόμενα ,ώστε να μην επαναληφθούν.

Google+ Linkedin