Κορωνοϊός : Μαύρη μέρα με 41 θανάτους – 1490 νέα κρούσματα – 239 διασωληνωμένοι (LIVE)

Κορωνοϊός : Μαύρη μέρα με 41 θανάτους – 1490 νέα κρούσματα – 239 διασωληνωμένοι (LIVE)

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και 41 θανάτους. Διασωληνωμένα είναι 239 άτομα.

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ

Μαγιορκίνης: Φως στο τούνελ οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο

Τα νέα για το εμβόλιο είναι ενθαρρυντικά όμως οι προκλήσεις είναι τεράστιες τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προσέθεσε ότι η πανδημία επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα και ειδικότερα είπε για την Ευρώπη ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της με 3.000 ανθρώπους να καταλήγουν ανά μέρα.

Οι περισσότερες καταγραφές των νέων διαγνώσεων εχθές έγιναν ενδεικτικά στη Γαλλία – 39 χιλιάδες διαγνώσεις, στην Ιταλία – 33 χιλιάδες διαγνώσεις, στην Πολωνία – 25 χιλιάδες διαγνώσεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο – 21 χιλιάδες διαγνώσεις, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Στην Ελλάδα έχουμε περάσει σε δυναμική εκθετικής αύξησης με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι μεγαλύτερο στα βόρεια της χώρας ανέφερε και υπογράμμισε ότι οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο είναι φως στο τούνελ αλλά η επιδημία έχει εκρηκτικές δυνατότητες.

Σχετικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά, αποσαφήνισε ότι «η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων 19-39 και 40-65 έχει κλείσει και παρουσίασαν εχθές την ίδια επίπτωση μετά από σχεδόν ένα μήνα», δηλαδή 400 νέες διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού. «Οι ηλικίες 1-18 παραμένουν σταθεροποιημένες σχετικά», είπε ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα μια φορά για τις ηλικίες 65+ «που παρουσίασαν μια σχετική μικρή αύξηση».

«Η επάνοδος στην κανονικότητα δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, σταδιακά. Και ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Google+ Linkedin