Κορδώσης Vs Νανόπουλου…με φόντο τον Μακιαβέλι !

Κορδώσης Vs Νανόπουλου…με φόντο τον Μακιαβέλι !

Παραπολιτικό κυρίως ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μετακορωνοϊό ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων,που θα γίνει αύριο Δευτέρα 22 Ιούνη ,στις 7 το απόγευμα, με φόντο το νέο σκηνικό ισορροπιών που προέκυψε από το τελευταίο «φιλιούνται – αγκαλιάζονται» του δημάρχου  Βασίλη Νανόπουλου  με τον επικεφαλής της “Δύναμης Εξέλιξης” Πελοπίδα Καλλίρη.

Όλο αυτό τον καιρό τα φιλικά Μέσα του δημάρχου κάνουν λόγο για “κίνηση ματ” του κ. Νανόπουλου – ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η σύμπραξη ήταν μια στρατηγική “κίνηση αποπνιγμού” του δημάρχου Κορινθίων , από την κακή εικόνα της δημοτικής του ομάδας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Τελικά πρόκειται για στρατηγική “κίνηση ματ” του σκακιστή δημάρχου ή για σπασμωδικές κινήσεις του ταβλαδόρου Βασίλη…με τις οποίες κοπανάει τα πούλια κινώντας τα κατά πώς ορίζουν οι ζαριές στα πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης;

Το σίγουρο είναι ότι όσο θα διαρκεί αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία θα δίνει χρόνο και πολιτικό οξυγόνο στον δήμαρχο Κορινθίων να προχωρήσει σε ξεσκαρτάρισμα της δημοτικής του παράταξης , καθώς και σε νέες κινήσεις ηγεμονικής παγίωσής του στο πολιτικό γίγνεσθαι της Κορίνθου.

Εξ αυτού του λόγου και μόνο ,η πολιτική – αυτοδιοικητική συμφωνία Νανόπουλου – Καλλίρη σαφώς θα επηρεάσει τις ισορροπίες στα πολιτικά – αυτοδιοικητικά και επιμελητηριακά  «μαγερειά»  της Κορίνθου ,παρότι μπορεί να επιταχύνει τις ζυμώσεις για άλλες αυτοδιοικητικές “συνταγές επιτυχίες” …είτε από τον κορυφαίο σεφ Γιώργο Πιέτρη ή  από το «πρώτο τη τάξει» τοπικό στέλεχος  της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κορδώση ή ακόμα και από νέους άφθαρτους ανθρώπους που απλά βαρέθηκαν να ρίχνουν νερό σε ένα μύλο διαπλεκόμενων ψευτοπαραγόντων…βαθιά σκοτεινό και μαυραγορίτικο.

Βεβαίως ,αποκρυπτογραφώντας την πολιτική κουλτούρα του κ. Νανόπουλου βλέπουμε ότι ο νέος “Ηγεμών” της Κορίνθου βλέπει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους ως εξαιρετικά αναλώσιμους…

Αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο super tv ,όπου πιστώνει ως προσωπική του επιτυχία το ότι κατάφερε να πετύχει την ευκαιριακή “συγκόλληση” πέντε ετερόκλητων παρατάξεων ,που χωρίς καμία διατυπωμένη προγραμματική σύγκλιση θα συμπορεύονται πλέον μαζί του για τρία χρόνια…και προέβλεψε ότι ένα χρόνο πριν τις εκλογές θα θυμηθούν ότι έχουν χωρισμένα τα “τσανάκια” τους !

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του πολιτικού καιροσκοπισμού ,τότε τι είναι πολιτικός καιροσκοπισμός;

Κατά την άποψή μας , όσο και αν ήταν ατυχής και αχρείαστη η δήλωση Νανόπουλου στο super tv ,αυτή η “αυτοεξυμνούμενη πανουργία” του δημάρχου σαφώς υποδηλώνει έναν πολιτικό κυνισμό , που ουσιαστικά απαξιώνει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ευθέως προσβάλει τόσο τους τωρινούς επικεφαλής των συνεργαζόμενων παρατάξεων ,όσο και τους πολίτες που ο κ. Νανόπουλος θεωρεί ότι είναι «ταγάρια» του οιονδήποτε υποψήφιου…

Συμπερασματικά , λοιπόν ,έχει άδικο ο κ. Κορδώσης όταν (στο ίδιο κανάλι) καταλογίζει  στον κ. Νανόπουλο έντονα στοιχεία Μακιαβελισμού ;

Δείτε την συνέντευξη Κορδώση στο super tv (από το 1:54:00 )

Υ.Γ. Ζητούμενο βεβαίως παραμένει το αν οι εκτιμήσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας έχουν το ειδικό πολιτικό βάρος να λειτουργήσουν και ως μπούσουλας που θα ορίσει τις από εδώ και πέρα  σχέσεις της κυβερνητικής παράταξης με τον δήμαρχο Κορινθίων.

οψόμεθα…

Google+ Linkedin