Κεραυνοί Πνευματικού…για «χρυσαυγίτικα» τσαλιμάκια του Τατούλη !

Σε…πολιτικό “ρινγκ” μετατράπηκε χθες το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης,στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,όπου συζητείτο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποοβλήτων. 

Την ατμόσφαιρα της “εξέδρας” χρωμάτισαν τα συνθήματα  “δε σας θέλει ο λαός, τα σκουπίδια σας και μπρος” ,που ακούστηκαν από μέλη της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ανταρσία του Μοριά»,που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίασης με πανό,ενώ τα αίματα άναψαν (δείτε ΕΔΩ το video) όταν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος   Πνευματικός και ο Δημήτρης Παυλής ζήτησαν επί ματαίω…να τους δοθεί ο λόγος για να εκφράσουν τις διαφωνίες τους επί της πλαστής –  όπως την χαρακτηρίζουν –   ΣΜΠΕ, που επανειλημμένα έχει  καταγγελθεί από την πλειονότητα  των δημάρχων,καθότι δεν βασίζεται στις απόψεις του ΦΟΔΣΑ και στις τροποποιήσεις που έγιναν.. 

Όταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  εν είδει λογοκρισίας  δεν επέτρεψε στους δημάρχους να μιλήσουν, το σύνολο των παρευρισκόμενων αυτοδιοικητικών αποχώρησε από την αίθουσα, αποδοκιμάζοντας  την αντιδημοκρατική – όσο και ντροπιαστική –  συμπεριφορά του προεδρείου,αλλά και τα  πραξικοπηματικά «τσαλιμάκια» του ιδιου του περειφερειαρχη Πετρου Τατούλη.

Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Πνευματικός “σφαλιάρισε” πολιτικά τον γενειοφόρο “σοφό” καταλογίζοντάς του «χρυσαυγίτικες» πραχτικές !!

Ακολούθως οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν για πραξικόπημα ενάντια στους αιρετούς κι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός.  

Ο Δήμαρχος Τρίπολης παίρνοντας τον λόγο κατήγγειλε δημόσια την όλη διαδικασία και σημείωσε πως η όποια γνωμοδότηση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί αυτός που αποφασίζει είναι ο ΦΟΔΣΑ και τόνισε πως την πολιτική ευθύνη θα την φέρουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Κατηγόρησε επίσης την Περιφέρεια πως πέντε χρόνια δεν έχει δώσει καμία λύση στο πρόβλημα και διευκρίνισε πως τους δημάρχους τους ενδιαφέρει η προσωρινή διαχείριση, ενώ επεσήμανε πως δεν ανέχονται να θεωρεί η περιφερειακή αρχή πως είναι ανώτερη αρχή και να τους θεωρεί τους δημάρχους μικρά παιδιά. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήσαν και οι δηλώσεις του  Δημάρχου Σικυωνίων ,Σπύρου Σταματόπουλου,που τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο δεν ακούστηκε η φωνή τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν αν μη τι άλλο πραξικοπηματικός για να μην ακουστεί η αλήθεια .

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε ρητορικά « για ποια διαφάνεια μιλάει η Περιφέρεια ;» 

Google+ Linkedin