Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα

Καταψήφισε χθες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τον προϋπολογισμό του 2021 που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα. Μετά το αποτέλεσμα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της διχογνωμίας για το αν ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, παρά την καταψήφιση, ή όχι. Πέρα όμως από το τι θα γίνει τελικά με τον προϋπολογισμό, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά και όσα ακολούθησαν, όπως η αποτυχία της περιφερειακής αρχής να συγκεντρώσει ενισχυμένη πλειοψηφία για το νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό, δείχνουν ότι η παράταξη του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, δεν μπορεί να κάνει πειστικά πολιτικά ανοίγματα προς τις υπόλοιπες παρατάξεις, πέραν του  συμβούλου της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής…

Θετική ψήφο στον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή έδωσαν  οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”  , η παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα , ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου και ο εκπρόσωπος  της περιφερειακής παράταξης της Χρυσής Αυγής.

Τον προϋπολογισμό  καταψήφισαν οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη, του Γιώργου Δέδε που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Γόντικα (ΚΚΕ), του Θανάση Πετράκου (ΛΑ.Ε), της Δήμητρας Λυμπεροπούλου (Οικολόγοι) και του Παναγιώτη Κάτσαρη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Το αποτέλεσμα ήταν  28 κατά και 21 υπέρ. 

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος υποστήριξε ότι παρά την καταψήφιση ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, γιατί σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως ψήφοι καταμετρούνται μόνο οι θετικές.

Ωστόσο η Ντίνα Νικολάκου, από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, είπε ότι αυτά που ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος ισχύουν μόνο για τα Δημοτικά Συμβούλια και όχι για τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών. Υποστήριξε λοιπόν ότι ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να επανέλθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσα το 1ο τρίμηνο του νέου έτους, ενώ αυτό το διάστημα θα μπορεί να γίνεται κανονικά η μισθοδοσία του προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Μανώλης Σκαντζός, είπε ότι η απόφαση που θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα λέει ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που προέκυψε χθες από την ψηφοφορία.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, σε παρέμβασή του σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και αυτή θα τηρηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν προσφυγές στην Αποκεντρωμένη για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Google+ Linkedin