Κατά μάσκας και lockdown χιλιάδες Ευρωπαίοι -Επεισόδια, πρόστιμα και θεωρίες συνωμοσίας

Κατά μάσκας και lockdown χιλιάδες Ευρωπαίοι -Επεισόδια, πρόστιμα και θεωρίες συνωμοσίας

‘Εξι μήνες μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα, ένας από τους πρώτους Έλληνες που νοσηλεύτηκαν καλεί «Όποιον δε πιστεύει ότι υπάρχει ο ιός απλά να του τηλεφωνήσει». Την ίδια ώρα οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σήμερα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

«Ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα», δήλωσε ένας 50χρονος διαδηλωτής στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N24.

Μόλις είχε αρχίσει η πορεία περίπου 18.000 – 20.000 συμμετεχόντων, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν η κινητοποίησή τους χρειάστηκε να σταματήσει. Σχεδόν 3.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί.

«Η ελάχιστη απόσταση δεν τηρείται, παρότι ζητείτο επανειλημμένα» από τις δυνάμεις της τάξης, ανέφερε η αστυνομία, «γι ‘αυτό δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα παρά να διαλύσουμε τη συγκέντρωση».

Διαδηλωτές,  παρέμειναν στη θέση τους και φώναζαν «αντίσταση!», μετά φώναζαν «εμείς είμαστε ο λαός!», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά.  Ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες προχώρησαν σε δύο συλλήψεις.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν «το τέλος της ιατρικής τυραννίας» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Στα συνθήματα κυριαρχούσε η φράση πως ο κορονοϊός είναι μία απάτη, ενώ ο κόσμος φώναζε κατά του εμβολιασμού.

Κι όλα αυτά την ώρα που το φως της δημοσιότητας βλέπει κυβερνητικό έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το χειρότερο πιθανό σενάριο της πανδημίας στη Βρετανία. Κάνει λόγο για την πιθανότητα να υπάρξουν 85.000 νεκροί μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Το υπογράφει επιτροπή επιστημόνων οι οποίοι και επιμένουν ότις πρέπει να επιβληθούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Στην Ισπανία οι αρχές της Σαραγόσα συνέλαβαν άνδρα ο οποίος μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζε φάρσα την πανδημία, προτρέποντας τον κόσμο να επιτεθεί σε δημοσιογράφους και πολιτικούς. Σε μία ανάρτηση μάλιστα μίλαγε για σφαίρα στο κεφάλι του Ισπανού πρωθυπουργού.

Στο Παρίσι, 200 έως 300 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και υπέρ «της ελευθερίας της επιλογής».

Ωστόσο, δεκάδες πήραν πρόστιμο 135 ευρώ για μη συμμόρφωση με την υποχρεωτική πλέον χρήση μάσκας.

Στη Ζυρίχη επρόκειτο επίσης να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση.

Πηγή:ΕΡΤ

Google+ Linkedin