Κήρυγμα μίσους και σκοταδιστικές απόψεις ενάντια στις μάσκες από φασιστοπαπά σε αγιασμό νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο

Κήρυγμα μίσους και σκοταδιστικές απόψεις ενάντια στις μάσκες από φασιστοπαπά σε αγιασμό νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο

Κήρυγμα μίσους για πολλοστή φορά, και μάλιστα χωρίς τελικά να κάνει καν αγιασμό, έκανε χθες το πρωί σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου φασιστοπαπάς ο οποίος δεν απασχολεί για πρώτη φορά την κοινή γνώμη.

Πήγε στο νηπιαγωγείο – άγνωστο από πού προσεκλήθη – και ενώπιον εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών άρχισε να «κηρύττει» τις απόψεις του ενάντια στις μάσκες. Έλεγε, μάλιστα, στους γονείς πως είναι διατεθειμένος να πάει και στα σπίτια τους για να τους ενημερώσει!

Σήμερα, στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, κλήθηκε ένας ψεκασμένος ρασοφόρος για να τελέσει αγιασμό!!Αποτέλεσμα; Απαράδεκτες επιθέσεις -με άθλιους χαρακτηρισμούς- εναντίον γονέων και δασκάλων.Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα γονιών και παιδιών τήρησε ευλαβικά τα μέτρα, με πολύ κόπο και σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου.Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε με ποιους έχουμε να κάνουμε.Καλή σχολική χρονιά.

Δημοσιεύτηκε από Ioannis Karkaletsis στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, ο κληρικός άρχισε να ωρύεται και να καταφέρεται εναντίον κομμάτων και …μασκών!

Ο ίδιος άνθρωπος ήταν που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις όταν πέρυσι σε αγιασμό άλλου σχολείου έκανε «κήρυγμα» κατά των μεταναστών, ενώ στην πρόσφατη συγκέντρωση στον Άγνωστο Στρατιώτη είχε πιάσει στο στόμα του σύσσωμη την ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης και Ελλάδας…

Το θέμα έχει πλέον ξεφύγει από το επίπεδο της «γραφικότητας». Πρόκειται για επικίνδυνες απόψεις, που είναι απαράδεκτο να εκφράζονται δημόσια, πολύ δε περισσότερο από έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας.

Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν, στην οποία τονίζει σε καμία περίπτωση οι απόψεις του Ιερέα, δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου ενώ τέλος αναφέρουν πώς ελπίζουν ο ιερέας να καταλάβει το λάθος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας”.

Google+ Linkedin