Θα μπορούσε η παρουσίαση της δημοσκόπησης στο Super tv να έχει ως τίτλο “Πες μου ένα ψέμα ν’ αποκοιμηθώ” ;

Δημοσκοπήσεων συνέχεια  είχαμε την περασμένη Παρασκευή,αλλά  και χθες το βράδυ σε επανάληψη,από  τον τηλεοπτικό σταθμό Super tv που παρουσίασε την δημοκοπική έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc, του Θωμά Γεράκη – με δείγμα ερωτηθέντων 600 πολίτες από τον Δήμο Κορινθίων.

Τι είναι άραγε οι δημοσκοπήσεις; Προσπάθεια πρόβλεψης εκλογικών αποτελεσμάτων; Μέθοδος χειραγώγησης της κοινής γνώμης; Υπόπτου χαρακτήρα τεχνικές που ευνοούν αλισβερίσια;

Με μια πρώτη ανάγνωση της συγκεκριμένης  έρευνας,αλλά και του τρόπου που αυτή παρουσιάστηκε “πρίμο – σεγόντο”  από τον εκδότη του «Σήμερα» και τον τοπικό δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο, καταλαβαίνει κανείς ότι και αυτή η παραγγελιά του Θύμιου  εντάσσεται στις ευρύτερες ερευνητικές ανησυχίες του κ. Κάππου,στην προσπάθειά του να αποδομήσει πολιτικά τον γενειοφόρο “σοφό” της περιφέρειας  – ενισχύοντας παράλληλα το πολιτικό προφίλ του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.

Με το πλέον αρνητικό ισοζύγιο χρεώνει η παραγγελιά του Θύμιου τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη  – σε αντιδιαστολή με τον κυβερνητικό αξιωματούχο Γιώργο Δεδε, που τον πιστώνει εξαιρετικά υψηλή δημοφιλία …προφανώς για την πολιτική  ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί  !

Λογικά η συνολική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε εν πολλοίς να καθορίζει και τις σχέσεις του κ.Δέδε – όπως και των υπολοίπων κυβερνητικών στελεχών –  μέσα σε μια κοινωνία που δεν έχει πού την κεφαλήν κλίνη ;

Προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν σε ρήξη τις σχέσεις του Θύμιου με τον περιφερειάρχη – εξάλλου ουδέποτε  χειροκροτήσαμε πολιτικές με τις οποίες διαφωνούμε,όπως για παράδειγμα τις πολιτικές του κ. Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πολλώ δε μάλλον μας αφήνουν παγερά αδιάφορους τα όσα ανιαρά ή ευτράπελα μεταχειρίζονται τοπικοί φωστήρες της ενημέρωσης για τη χειραγώγηση των πολιτών. 

Οφείλουμε όμως να εξάρουμε  την τηλεοπτική παρουσία και τις πολιτικές  τοποθετήσεις του πρώην συνεργάτη του κ. Τατούλη – και νυν τοπικού  “πολιτολόγου” – Νίκου Νικολόπουλου, που άρπαξε την Super ευκαιρία για να ξεδιπλώσει τις δεξιότητές του στην γευσιγνωστική τέχνη  των προβλέψεων !

Ευτυχώς βέβαια που οι τεχνικοί του Super tv δεν έβαλαν  μουσικό χαλί το γνωστό τραγούδι (ΕΔΩ) του Βασίλη  Παπακωνσταντινου…ώστε να γίνει περισσότερο αντιληπτό ή κατανοητό που στόχευε η  “πολιτική ανάλυση θερινής νυκτός” του κ. Νικολόπουλου

Όπως και νά ‘χει όμως το  “πρίμο – σεγόντο”  των Κάππου – Νικολοπουλου…ακόμα και αν το χαρακτηρίσετε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» επειδή  ο  Θωμάς  Γεράκης υπογράμμισε προεισαγωγικά ότι αυτές οι μέθοδοι και οι τεχνικές μετρήσεων της Κοινής Γνώμης καμία σχέση δεν έχουν  με την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων….το σίγουρο είναι ότι ο Θύμιος φρόντισε να κλείσει την εκπομπή του με το “διάγγελμα Καμπόσου”!! 

Συμπερασματικά λοιπόν ,αυτή η εκπομπή θα μπορούσε  να έχει ως τίτλο “Πες μου ένα ψέμα ν’ αποκοιμηθώ” !

Καλό καλοκαίρι…

Google+ Linkedin