Η Πελοπόννησος EXPO πληρώνει τις “φούσκες” του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Μετά την εξάτμιση των επικοινωνιακών φουσκών της έκθεσης “Κορινθία 2016” σειρά είχε χθες η πολιτική πασαρέλα by Tatoylis ,που εγκαινίασε ,στη ΒΙΠΕ της Τρίπολης,την πολυδιαφημισμένη επιμελητηριακή έκθεση “Πελοπόννησος EXPO” 

Η Peloponnisos Expo υποστηρίζεται και από το Enterprise Greece ,τον οργανισμό δηλαδή που σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια εξυπηρετεί τις σχεδιαστικές πολιτικές του ΣΕΒ,που φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη,που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατά προέκταση των πολιτών.

Παρ’ όλη τη διαφήμιση,αυτή τη φορά  οι Κορίνθιοι δεν τσίμπησαν… στα κόλπα του γενειοφόρου “σοφού” της περιφέρειας, που σχεδίασε μια επιμελητηριακή έκθεση με χαρακτηριστικά «εγκλωβισμού δικτύου». Ίσως μετά τη φούσκα της έκθεσης “Κορινθία 2016” ο κόσμος να κατάλαβε επιτέλους πως η υπερβολική συγκέντρωση ισχύος που δημιουργεί η δεσπόζουσα θέση του Τατούλη ή των Επιμελητηρίων σε αυτές τις εκθέσεις,δηλαδή των εκπροσώπων του ΣΕΒ σε τοπικό επίπεδο…βλάπτει σοβαρά αυτό καθαυτό το δικαίωμα του επιχειρείν των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Αντικειμενικά η κορινθιακή εκπροσώπηση στην έκθεση Peloponnisos Expo είναι από ελλιπής έως ουσιαστικά ανύπαρκτη. Συγκεκριμένα αν εξαιρέσουμε  την canal dive του Αρκά επιχειρηματία Γιώργου Μουρούτσου και την κατασκευαστική εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε. που ούτως ή άλλως θα συμμετείχε στην Peloponnisos Expo γιατί της έγινε ειδική βράβευση,όπως και στους ιδιοκτήτες του  Costa Navarino ,που δεν άφησαν μήτε μια σπιθαμί χώμα άχτιστη στην Πύλο…από εκεί και πέρα δεν είδαμε συμμετοχές από σοβαρές κορινθιακές επιχειρήσεις ,κυρίως του αγροδιατροφικού τομέα.

Αν δεν κάνουμε λάθος,στην Peloponnisos Expo (σύμφωνα με τον κατάλογο εκθετών ΕΔΩ) συμμετέχει εθιμοτυπικά μόνο το “μαγαζί” του Νανόπουλου ,που ως Επιμελητήριο Κορινθίας και ενδεχομένως ελέω “κολιγιάς” …πήρε μαζί του τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Λουτρακίου,μαζί με  το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο,αλλά και τα …”σαλιγκάρια”  της fereikos και τον φούρνο του Σωρηράκη του Γκατζιούφα…που ως πρόεδρος κι εκείνος ο “φουκαράς” αναγκάζεται να “προμοτάρει” τον κ. Χριστοδούλου  από το  Καίσαρι ,αλλά και την γειτόνισά του την veraniki από την Κάτω Αλμυρή !

Φυσικά στην Peloponnisos Expo συμμετέχει και η κορινθιακή επιχείρηση ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α. & ΣΙΑ ΕΕ,που με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης διαθέτει στην αγορά την αμφιλεγόμενη και ενδεχομένως επικίνδυνη (για το κτήμα) ποικιλία  ελιάς  Arbequina (δείτε ΕΔΩ  –  Προσοχή σε μαϊμού ελιές πυκνής φύτευσης),όπως επίσης παρέχει και υπηρεσίες τοπικής “ανάπτυξης” – μέσω της  ελαιοσυλλεκτικής μηχανής μάρκας Gregoire –  που σας απαλάσει από την  “περιττή” παρουσία των εργατών…επωφελούμενος φυσικά το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού κόστους !

Βεβαίως τα ωφελήματα της “Peloponnisos Expo” για την τοπική μας οικονομία ,αφού περάσουν ένα πρώτο στάδιο προ – διαλογής από την RAP GROUP P.C. ,που βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης γιατί ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσίων διαχείρισης απορριμμάτων…

θα αναλυθούν επί τόπου και επαρκώς από τον γενειοφόρο “σοφό” της περιφέρειας,σε συνεργασία με το ιδιωτικό Εργαστήριο Αναλύσεων MEDI CENTER και θα τα μάθουμε γρήγορα και δωρεάν από την free press φυλλάδα του κ. Μασούρη…αλλά και πλέον εμπεριστατωμένα και  αξιόπιστα από την επίσης παρούσα RAP MEDIA του κ. Ραψωματιώτη…

Εξάλλου ο Δημήτρης ο Ραψωματιώτης προαλείφεται και για επόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας…είναι δυνατόν να κουκουλώσει  τα “ωφελήματα” του θεσμού !

Google+ Linkedin