Η μαύρη επέτειος της εκτέλεσης 120 παιδιών από τους Nαζί

Η μαύρη επέτειος της εκτέλεσης 120 παιδιών από τους Nαζί

Όσοι πάσχουν από διαρκή αμνησία – αυτό αφορά τους μεγαλύτερους- αλλά κι όσοι λόγω αμάθειας – για τους νεότερους – εκφράζουν έστω και “ψήγμα” συμπάθειας για τους φασίστες και τους ναζί καλό θα είναι να διαβάσουν τις δύο ιστορίες από το παρελθόν. Και οι δύο από ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με στολές των ναζί. Πρόκειται για τις σφαγές συνολικά 202 παιδιών στην Τσεχοσλοβακία! Παιδιών…

Η μία σφαγή έγινε σαν σήμερα , 24 Νοέμβρη του 1939. Η Γκεστάπο εκτέλεσε 120 παιδιά τα οποία …κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνομωσία!!!

Η δεύτερη σφαγή έγινε το 1942  στην ίδια χώρα, στην Τσεχοσλοβακία, που τα παιδιά ενός μικρού χωριού, του Λίντιτσε (Lidice), χρησιμοποιήθηκαν ως «πρώτη ύλη» για να εξελιχθούν ως μηχανισμοί εξόντωσης οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων…

Στις 2 Ιουλίου του 1942 τα 105 παιδιά του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σχολείο. Από εκεί τα πήγαν στην πόλη Kladno. Μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού υπήρχαν και 4 έγκυες γυναίκες. Οι ναζί τις μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τους έγινε αφαίρεση των βρεφών από την κοιλιά τους…

Από τα παιδιά που είχαν την ατυχία να γεννηθούν και να πέσουν στα χέρια των ναζί, τα 82 παραδόθηκαν στην Γκεστάπο. Τα υπόλοιπα, όσα είχαν χαρακτηριστικά «άρειας φυλής» αρπάχτηκαν από τους ναζί για να… διαπλαθούν σύμφωνα με τα ναζιστικά ιδεώδη (σσ: σας θυμίζει κάτι;…).

Τα 82 παιδιά μεταφέρθηκαν από την Γκεστάπο στο στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno όπου δηλητηριάστηκαν με αέρια.

Από τα 105 παιδιά του Λίντιστε, μόνο τα 17 παιδιά επέστρεψαν κάποια στιγμή στο χωριό τους.

Το γλυπτό της Marie Uchytilov (φώτο) που στήθηκε στο Λίντιτσε, αποτελεί φόρο τιμής σε αυτά τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τους ναζί. Τα 82 χάλκινα αγάλματα στο Λίντιστε, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, στέκονται εκεί για να συμβολίζουν τη «σχέση» του ναζισμού με τα παιδιά».

Δείτε βίντεο:

Αυτή είναι η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά. Όχι μόνο στην Τσεχοσλοβακία. Παντού στον κόσμο.

Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στο Δίστομο. ‘Ηταν σε εκείνο το ελληνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές για το οποίο ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:

«Σαν και τούτο το κακό άλλο δεν ξαναγίνηκε… Τα βρέφη μέσα στις κούνιες τους και στο βυζί της μάνας τους, οι γκαστρωμένες, οι γέροντες, οι γερόντισσες, οι μάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους…».

Για την ίδια σφαγή ο Δημήτρης Γατόπουλος στο βιβλίο του «Ιστορία της Κατοχής», σημειώνει:

«Ιδού τώρα και τα επισημότερα στοιχεία της μεγάλης τραγωδίας, η έκθεσις του κατοχικού νομάρχου Βοιωτίας Ιωάννου, η έκθεσις του τότε νομάρχου Ιω. Γεωργόπουλου. Στην “έκθεσή” του στο υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει και τα εξής. “Από δύο ημερών διανύω τας δραματικοτέρας της ζωής μου. Τα συμβαίνοντα εις την περιφέρειαν κατά τας δύο τραγικάς αυτάς ημέρας υπερβαίνουν και αυτήν τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και αυτούς τους σικελικούς εσπερινούς… Λυσσαλέα η αγριότης δεν εφείσθη ούτε των νηπίων, τα οποία άταφα έτι σφίγγονται σπασμωδικώς στοργικά εις τους άψυχους κόλπους των μητέρων».

Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στα Καλάβρυτα , σε Κοφτερή, Κούρνοβο, Δοξάτο, Χορτιάτη, Καισαριανή, Κομμένο, Βιάνο, Κάνδανο. Είναι καταγεγραμμένη στο μπλόκο της Κοκκινιάς…

Η ιστορία γράφτηκε και δεν αλλάζει με κόλπα και αλλαγές “ταμπέλας”. Ο ναζί είναι πάντα ναζί…

Google+ Linkedin