Η ημερίδα Πιστεύου στη Στυμφαλία και η «δημοσιογραφία » του κομμωτηρίου…

Η ημερίδα Πιστεύου στη Στυμφαλία και η «δημοσιογραφία » του κομμωτηρίου…

«Η κοινή γνώμη, μια κοινή, μια πόρνη/μια παλιογυναίκα τρυφερή/μια κατσαρίδα, μια εφημερίδα γράφει ραβασάκια σ’ όποιον βρει…  » τραγουδούσε  κάποτε ο Τζίμης Πανούσης καυτηριάζοντας την ματαιοδοξία ορισμένων ανέντιμων δημοσιογράφων να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.

Ο Τζιμάκος βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι και στην κορινθιακή δημοσιογραφία εν έτη 2023 θα συναντήσει κανείς ανάλογες περιπτώσεις που σκαρφίζονται προεκλογικά « Δουλειές του Κεφαλιού »  για να τις παρουσιάσουν στη συνέχεια ως δημοσιογραφική κριτική , φαντασιαζόμενοι ότι έτσι μπορούν να χειραγωγήσουν ψήφους (κατ’ εντολή του πελάτη δήμαρχου) και να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Μια τέτοια περίπτωση χειραγωγούμενης και κακής δημοσιογραφίας παρατηρήσαμε πρόσφατα στο Κιάτο, διαβάζοντας  τυχαία σε ένα κατάστημα σκυλοτροφών μια free τοπική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της μορφή , όπου στην πρεμούρα της να το παίξει «μοδιστρούλα » του απερχόμενου  δημάρχου Σικυωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου,προσπάθησε με εισαγωγικά αμφισβήτησης και ειρωνείας στη λεξη “ημερίδα” να υποβαθμίσει τόσο την ουσιαστική σημασία μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για την Διαχείριση και Προστασία των Υδατικών Πόρων της Στυμφαλίας όσο και το επιστημονικό κύρος του κεντρικού ομιλητή ,  καθηγητή Υδρογεωλογίας στο ΑΠΘ  και κατά προέκταση να απαξιώσει την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων Δημήτρη Πιστεύου  ,  περι ίδρυσης ενός  think tank, που θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του δήμου και θα φέρνει κοντά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα , με στόχο να χαραχθούν πολιτικές όχι μόνο για την σωστότερη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων  της Στυμφαλίας και του φυσικού της περιβάλλοντος, αλλά και για τη σύνδεσή τους με τα ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής.

Βέβαια , όπως λέει και ο σοφός λαός κάθε απόντας από την πραγματικότητα μπορεί εύκολα να γίνει  «χρήσιμος ηλίθιος »  ή αν προτιμάτε μια πιο sic έκφραση: μπορεί εύκολα να γίνει δημοσιο – γραφικό χαμάλη του κάθε Σταματόπουλου , που σε τούτη την προεκλογική περίοδο το μόνο που του έχει απομείνει είναι η « δημοσιογραφία» του κομμωτηρίου…να αυτοπαραμυθιάζεται (λόγω ειδικότητας με τις τρίχες) ελπίζοντας και σε κάνα οργασμό (δημοσιογραφικό)  !

Ωστόσο άμαθη όπως είναι  από πολιτική επικοινωνία έπεσε από μόνη της στη λακκούβα που έσκαψε… όπως θα έλεγαν και οι  Άγαμοι Θύται!

Χαμένη στη μετάφραση της ημερίδας…άρχισε να μιλάει για Στυμφάλιους προέδρους που γύρισαν την πλάτη στην εκδήλωση και κατά προέκταση στον καθηγητή Υδρογεωλογίας ,χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι έτσι καταδεικνύει τον μικροπρεπισμό αυτών των αιρετών απέναντι στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του τόπου τους και όχι την αδυναμία των διοργανωτών να τους καθίσουν με το ζόρι στην καρέκλα!

Μάλιστα , μηδενίζοντας εντελώς την ανθρώπινη λογική , προσπάθησε να προβάλει την απουσία τους ως επιχείρημα για να πείσει το πόπολο ότι μια Ανοιχτή Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης , που έγινε στην καρδιά της Στυμφαλίας,  με θέμα την Διαχείριση και Προστασία των Υδατικών Πόρων της περιοχής, απέτυχε επειδή ο βλάχος κλείδωσε τα γίδια στο μαντρί!

Έτσι τα είδε δυστυχώς η δημοσιογράφα του Σταματόπουλου , γιαπί προφανώς έχει συνδέσει την σπουδαιότητα ενός δημόσιου διαλόγου ουσίας με τα «πράσσειν άλογα» του εργοδότη της.

Μιας και μιλάμε όμως για δημοσιογραφία , καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από τα βασικά: «Στη δημοσιογραφία, έντιμος δημοσιογράφος είναι αυτός που πληρώνεται για την άποψή του. Ανέντιμος είναι εκείνος που πληρώνεται για να έχει άποψη που δεν είναι δική του».

Google+ Linkedin