Ηλίας Σιώρας: “Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές. Προκαλούν οργή στους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη με τον θάνατο”

Δήλωση του καρδιολόγου στον Ευαγγελισμό, με χρόνια προσφοράς στην επιστήμη και στο συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών, Ηλία Σιώρα, με αφορμή τη διαδικτυακή προτροπή της Μαρέβας Μητσοτάκη για… μαζικά χειροκροτήματα από το μπαλκόνι για τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη αυτές τις κρίσιμες μέρες και την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτικές.

Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε μας λοιδορούσαν -επί τουλάχιστον μια δεκαετία- ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά κι ανέφικτα. Σήμερα όλος ο λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη. Και για το χθες και για σήμερα και για το μέλλον.

Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές. Ας αφήσουν τα ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξή του, την βλέπουμε καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους.”

Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”
και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Google+ Linkedin