Εκλογές έρχονται…με fake news σκάρισε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σικυωνίων !

Εκλογές έρχονται…με fake news  σκάρισε και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σικυωνίων !

Εκλογές έρχονται…σκάρισε και η  Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σικυωνίων και κάνει λόγω για  στημένη προβοκάτσια σε βάρος της . 

Τι λέει το Δελτίο Τύπου ;

 “Η  Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σικυωνίων διαψεύδει ως ανακριβές δημοσίευμα κορινθιακού ιστολογίου σύμφωνα με το οποίο αποφάσισε να δώσει στήριξη σε συγκεκριμένο υποψήφιο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.”  

Πως έσκασε η είδηση ; 

Η είδηση έσκασε υπό μορφή άρθρου γνώμης που συμπέρανε ότι ο Σύριζα θα στηρίξει τον Σταματόπουλου ,ως αντιπαροχή για την “μεταγραφή” του Γιάννη του  Τσιάνου στο ψηφοδέλτιο του  Δέδε !

                  Μπράβο ρε Γιαννάκη …είτε ο Αντετοκούνμπο να ήσουνα !

Ποιος μετέδωσε την είδηση 

Η είδηση  έσκασε σχεδόν ταυτόχρονα από το  site του Ραδιοτηλεοπτικού  Σταθμού  Ηλέκτρα και το δημοφιλές τοπικό ιστολόγιο  parakato.gr

Συγκεκριμένα :

Το site του Ραδιοτηλεοπτικού  Σταθμού  Ηλέκτρα  φιλοξενεί  (ΕΔΩ) ένα ανυπόγραφο άρθρο γνώμης  ,που χωρίς να έχει στοιχεία ρεπορτάζ …σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει  ότι  την Κυριακή το πρωί 14 άθεοι Συριζαίοι  αντί να πάνε στην εκκλησιά να τους διαβάσει κάνας  παπάς…πήγαν  για καφέ στο «Γρηγόρης» ,που βρίσκεται  απέναντι από τα κλειστά γραφεία της Κλεισθένους ,και αποφάσισαν ότι η  ιδανική  επιλογή στήριξης υποψηφίου δημάρχου στο Κιάτο είναι στο πρόσωπο του Σπύρου Σταματόπουλου ! 

Για το λόγο αυτό ,συμπεραίνει ο ανώνυμος αρθρογράφος…ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών στην Περιφέρεια !

* Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε  ότι πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου Ραδιοτηλεοπτικού  Σταθμού εργάζονται  part-time και στο Γραφείο Τύπου του κ. Μάρκου Λέγγα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η “είδηση”  που αναπαράγεται από το  parakato.gr  ,καθότι και αυτή στερείτε στοιχεία  ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ…

Βεβαίως,για να είμαστε δίκαιοι,ίσως αυτό να οφείλετε στο γεγονός ότι ο συριζαίος φίλος του  ανώνυμου αρθρογράφου εκείνη την ώρα  πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου…και  δεν πρόσεξε ότι στο επίμαχο άρθρο υπάρχει ένα link  (ΕΔΩ) που σχεδόν φωτογραφίζει τον  κομιστή…αλλά  θυμίζει και την παροιμία που λέει : «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»…

Η  διάψευση  ήρθε μιάμιση ώρα αργότερα ,λες και την είχαν έτοιμη…κοινοποιήθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε το θέμα της ημέρας !

Για να σοβαρευόμαστε όμως…

Το φαινόμενο των fake news  και οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι νέο φρούτο στην προεκλογική περίοδο. Παραδοσιακά αποτελούν την κορωνίδα σε αβανταδόρικες προσπάθειες υπέρ πολιτικών προσώπων της διαπλοκής  και αυτό το παιχνίδι ξέρουν να το παίζουν πολύ καλά τόσο ο κ. Δέδες όσο και τα συμπλέοντα  μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα ,που τώρα στο πρόσωπο του Γιάννη του Τσιάνου  ντιλάρουν  με την θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Ποσώς  τους ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο…εξάλλου και ο κ. Τσιάνος ποτέ δεν έχει κρύψει ότι έχει το δικό του “Πιστεύο” …δεν είναι άθεος !

Η  ανύπαρκτη Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σικυωνίων ακόμα και να ήθελε δεν μπορεί να δώσει επίσημη στήριξη σε κανένα Σταματόπουλο,που ειρήσθω εν παρόδω στο συγκεκριμένο πολιτικό τάιμινγκ  όχι μόνο του είναι περιττή  …αλλά μπορεί να του προξενήσει και μεγάλη πολιτική ζημιά…

Πέρα όμως από αυτό,μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να προχωρήσει  μόνο μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Σταματόπουλου και της “Αυτοδιοικητικής Παρέμβασης Σικυωνίων Πολιτών” ,για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος. 

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί η κ. Μαυραγάνη  πρόκανε και έκλεισε το μαγαζί …γιατί άραγε ;

προσεχώς  περισσότερα …

Google+ Linkedin