Δημήτρης Πιστεύος: «Θέλουμε έναν δήμο, ο οποίος να μιλάει με δύο “κλικ” και να λέει “καλημέρα” σε όλους »

Δημήτρης Πιστεύος: «Θέλουμε έναν δήμο, ο οποίος να μιλάει με δύο “κλικ” και να λέει “καλημέρα” σε όλους »

Η «Επόμενη Μέρα» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος, παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις. Η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελεί στρατηγική μας επιλογή.

Διανύουμε, άλλωστε, μια νέα «έξυπνη» εποχή και -λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες της ψηφιακής ανάπτυξης- θέλουμε να χτίσουμε έναν δήμο με περισσότερη τεχνολογία και λιγότερη γραφειοκρατία. 

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Ο δήμος Σικυωνίων έχασε πολύτιμο χρόνο. Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια καθυστέρησης έως ότου ο απερχόμενος δήμαρχος ολοκληρώσει επιτέλους το “αγροτικό” του στο Κιάτο , χωρίς να αντιληφθεί ότι ένας σύγχρονος δήμος μπορεί να μιλάει με δύο “κλικ” και να λέει “καλημέρα” σε όλους τους συμπολίτες μας.

Την επόμενη μέρα, λοιπόν, καλούμαστε  να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Μπορούμε και θέλουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες του δήμου μας «έξυπνες» υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, στις πρώτες 100 μέρες της νέας δημοτικής αρχής, δεσμευόμαστε ως ελάχιστη οφειλόμενη υποχρέωση στους φίλους με «ειδικές ανάγκες», να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες, ώστε να τοποθετηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας ένα «έξυπνο» παγκάκι, με παροχές για την υποστήριξή τους.  

Το «έξυπνο» παγκάκι συνδυάζει την τεχνολογία και το πράσινο. Επαναφορτίζεται  με τον ήλιο, έχει τη δυνατότητα να φορτίζει το ηλεκτρικό αμαξίδιο, εξυπηρετώντας τα άτομα με «ειδικές ανάγκες», καθώς και κινητά, διαθέτει δωρεάν wifi και προβάλλει μέσω οθόνης χρήσιμες πληροφορίες. 

Επίσης, σε βάθος πενταετίας, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Smart Space, ένας “έξυπνος” χώρος, από την περιοχή Σφαγείων, την Τραγάνα και το Πάσιο, έως το Διμηνιό. Μέσω των αισθητήρων και των συστημάτων που θα εγκατασταθούν, κάθε σημείο θα αποτελέσει έναν έξυπνο κόμβο συλλογής και διάθεσης δεδομένων, σχετικά με τη ζωή στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Κιάτου. Οι εφαρμογές που θα υλοποιηθούν θα αφορούν δεδομένα όπως οι περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε “έξυπνη γειτονιά”, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν εφαρμογές και εργαλεία συμμετοχικότητας και υποβολής προτάσεων των δημοτών και των κατοίκων για τη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σε θέματα καθημερινότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Πιστεύου, ο συνδυασμός «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ήδη επεξεργάζεται κοστολογημένο σχέδιο για δημιουργία Κέντρου Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, δηλαδή μιας μόνιμης δομής για την συλλογή, διάσωση, μελέτη, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση, προβολή και ανάδειξη της Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς του δήμου Σικυωνίων 

Το Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς δρομολογεί  ένα ευρύ δίκτυο αναπλάσεων, που αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να αναδείξει το Κιάτο σε ένα μεγάλο «Πάρκο Πολιτισμού», λειτουργώντας ταυτοχρόνως και ως πόλος τουριστικής έλξης και προβολής της ευρύτερης περιοχής της δήμου μας. 

Προτεραιότητά μας για την επόμενη μέρα είναι να αναδείξουμε όλους τους θεματικούς δημόσιους χώρους της πόλης του Κιάτου και να τους αποδώσουμε στους συμπολίτες μας, αναδεικνύοντας παράλληλα και μια σημαντική έννοια: το «Δικαίωμα στην Πόλη» που σχετίζεται και με την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των τοπόσημων αυτής.

Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογούμε την δημιουργία πιλοτικού Υπαίθριου Αθλητικού Πάρκου, σε κεντρικό σημείο του Κιάτου, με στόχο την διευκόλυνση της ενασχόλησης των πολιτών κάθε ηλικίας και φύλου με τον αθλητισμό, σε όλες τις μορφές του και με πολλούς τρόπους εκγύμνασης. 

Google+ Linkedin