Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Βλάση Μπονάτσο…

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Βλάση Μπονάτσο…

Ήταν 14 Οκτώβρη του 2004 όταν ξαφνικά ο Βλάσσης Μπονάτσος μας αποχαιρέτησε για πάντα και δυστυχώς δεν ήταν… φάρσα!

Ο Βλάσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1951 και είχε καταγωγή από το Ξυλόκαστρο. Έγραψε τη δική του ιστορία ως ρόκερ, ηθοποιός και παρουσιαστής ψυχαγωγικών παραγωγών,εντάσσοντας στα «σόου» του αυτοσχεδιασμούς με σαρκαστικό χιούμορ που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να επινοήσει.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7653RcTxCxU[/embedyt]

Το ελληνικό κοινό τον γνώρισε ήδη από την εποχή της χούντας ως τραγουδιστή ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της τότε ψυχεδελικής σκηνής,που εμπνεύστηκε το παράξενο όνομά του από τις πρώτες συλλαβές των επωνύμων των ιδρυτικών του μελών (Λογοθέτης, Μαρινάκης, Μπονάτσος, Κιουρκτσόγλου) και την δεύτερη συλλαβή του Δαπέρη, που επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος.Ποιος δεν θυμάται τους Πελόμα Μποκιού και το θρυλικό «Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε» του Γιάννη Κιουρκτσόγλου,που σε πρώτη εκτέλεση τραγούδησε ο Νίκος Δαπέρης και  αργότερα ο Βλάσσης Μπονάτσος σε ραπ εκδοχή με τους Goin Through.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ObFmRXNHNeI[/embedyt]

Μετά ήρθε η καριέρα του ηθοποιού για τον ταλαντούχο ρόκερ. Σταθμός το μιούζικαλ «Εβίτα», όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του Αλίκης Βουγιουκλάκη υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα. Ακολούθησαν τα χρόνια των «Απαράδεκτων», της καλύτερης κατά πολλούς τηλεοπτικής σειράς που θυμόμαστε ακόμα.

Τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης ο Βλάσης ήταν ο πρώτος Έλληνας που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σ’ ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής. Ασχολήθηκε, ακόμα, με τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά σόου.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7DVla0PFgKE[/embedyt]

Ο Βλάσης Μπονάτσος ήταν παντρεμένος με τη Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη, και απέκτησαν μία κόρη, τη Ζένια.

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2004. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα. Ο Βλάσσης ήταν τότε 55 χρονών.

 

 

Google+ Linkedin