Βενζίνη: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 2,5 ευρώ το λίτρο

Βενζίνη: Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 2,5 ευρώ το λίτρο

Σοκ προκαλεί η εκτόξευση της τιμής στην βενζίνη!

Εκτός κάθε ελέγχου βρίσκεται η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (απλής) σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα, πλέον έχει υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές οι τιμές είναι απλησίαστες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γ. Ασμάτογλου, εκτίμησε ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όπως είπε,  τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύουν» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Σε ιστορικά υψηλά βρίσκονται οι τιμές φυσικού αερίου τις τελευταίες μέρες συμπαρασύροντας τις τιμές ηλεκτρισμού, την ίδια στιγμή που επίσης καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου, σιτηρών αλλά και άλλων χρηματιστηριακών εμπορευμάτων.

Νέο επίπεδο «ρεκόρ», στην περιοχή του 7%, σε ετήσια βάση αναμένεται να καταγράψει στην Ελλάδα ο δείκτης τιμών καταναλωτή, η εξέλιξη του οποίου για τον Φλεβάρη θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη από την ΕΛΣΤΑΤ. Οπως όλα δείχνουν, οι γενικευμένες ανατιμήσεις σε ολόκληρη την γκάμα της κατανάλωσης θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

Google+ Linkedin