Από το «ωσαννά» στον κ. Κατσούλα στην άρον άρον πολιτική του «αποκαθήλωση» !

Από το «ωσαννά» στον  κ. Κατσούλα στην άρον άρον πολιτική του «αποκαθήλωση» !

Μέρα απόλυτης αργίας , την Μεγάλη Παρασκευή , επέλεξαν οι κύριοι Φάνης Μπρακούλιας και Νώντας Κατσούλας για να ορίσουν τον πρώτο ως επικεφαλής του «τρίτου πόλου» στο Ξυλόκαστρο.

Δυστυχώς, λόγω των ημερών, το ρεπορτάζ είναι φτωχό από παραπολιτικά νέα και έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς ποιες μεστές νοήματος πρακτικές επέβαλαν αυτή την άρον άρον ανακοίνωση.

«Ισως έτσι μας δουν κι εμάς» μπορεί να σκέφτηκαν αμφότεροι, διαμηνύοντας παράλληλα πως το όραμά τους είναι να νικήσουν στις εκλογές του Οκτώβρη γιατί , όπως είπαν, είναι πολλοί και δυνατοί…

Το κυριότερο βέβαια είναι με ποιούς αντάλλαξε το φιλί της Αγάπης ο νέος επικεφαλής , για τα χαρμόσυνα νέα. Με τον τοπικό σύριζα ή με τον κ. Τσιώτο;

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κοινή ανακοίνωση δεν πάτησε πάνω στην κομματική απόφαση του σύριζα που λέει ότι « Μέχρι το πέρας των βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται να διασπάσει τις δυνάμεις του και να προβεί σε καμία ενέργεια που να αφορά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Εμείς βέβαια δεν έχουμε κανέναν λόγο να υπερασπιστούμε τη γραμμή σύριζα ή να κρίνουμε το τάιμινγκ της ανακοίνωσης, καταδεικνύοντας την ενδεχόμενη πρεμούρα του κ. Μπρακούλια να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την έντονη κοινωνική συναναστροφή των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Χάριν του διαλόγου όμως , αλλά και της αλήθειας, οφείλουμε να καταθέσουμε και την αντίθετη άποψη που λέει ότι: το να αναγγέλεις τον επικεφαλής ενός «ψηφοδελτίου νίκης» την Μεγάλη Παρασκευή , με συνοδεία το θλιβερό ήχο της καμπάνας , για τους προληπτικούς τουλάχιστον δεν είναι ότι  καλύτερο. Περισσότερο μοιάζει με «πολιτική αποκαθήλωση » του συριζαίου οδοντίατρου Νώντα Κατσούλα παρά με «υποψηφιότητα ελπίδας» του παλαιοΠΑΣΟΚου Φάνη Μπρακούλια.

Επιπλέον , ελάχιστη πολιτική εμπειρία αν διαθέτεις , εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι η διαλεκτική σχέση της λεγόμενης «ενωτικής παράταξης» με πολίτες φίλα προσκείμενους στον συριζαίο οδοντίατρο έρχεται εξ αντικειμένου αντιμέτωπη με το αδυσώπητο ερώτημα: πως περάσαμε από το «ωσαννά» στον κ. Κατσούλα στην άρον άρον πολιτική του «αποκαθήλωση»;

Ήδη στα “πηγαδάκια” της πόλης του Ξυλοκάστρου κυριαρχεί η αίσθηση ότι ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» στρώνει παιχνίδι στον Βλάση Τσιώτο, που κατά πολλούς έχει τον πλήρη σκηνοθετικό έλεγχο αυτού του εκλογικού εγχειρήματος , καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε τον πολιτικό ρόλο ενός «χρήσιμου ηλίθιου» , ως σανίδα σωτηρίας , για να ελπίζει σε ένα δεύτερο γύρο με τον Καραβά και πολωμένο το προοδευτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Όταν μάλιστα γνωρίζεις και τον άδηλο κοινό παρονομαστή στενών συνεργατών του κ. Μπρακούλια με τον απερχόμενο δημάρχο τότε δικαιώνεις αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο δρόμος  «δημιουργικής ενότητας» , που ευαγγελίζονται οι συμπράττουσες παρατάξεις, όσο θα πάει προς τις εκλογές θα στενεύει επικίνδυνα ..

Google+ Linkedin