Αποτελέσματα & Σχολιασμός Βάσεων 2020

Αποτελέσματα & Σχολιασμός Βάσεων 2020

Στα ύψη οι Νομικές με μικρή άνοδο στις βάσεις – Μεγάλη πτώση στις Ιατρικές – Πανεπιστήμιο στο Καρπενήσι με βαθμό 0,6

Άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εντούτοις, η αυξημένη κίνηση συνεχίζει να προκαλεί δυσλειτουργία στη σχετική αλλά και την κανονική σελίδα του υπουργείου με αποτέλεσμα να δίνει μήνυμα λάθους στους επισκέπτες και να μην μπορούν να εισαγάγουν στο σύστημα τα στοιχεία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020

Σχολιασμός Βάσεων 2020

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Για όσους διαγωνίστηκαν στο 1ο επιστημονικό πεδίο με το νέο σύστημα παρατηρήθηκε οριακή άνοδος στις νομικές σχολές και μεγαλύτερη ,η οποία έφτασε τα 265 μόρια, στις σχολές της ψυχολογίας. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογίας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο έχουμε συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης με πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο τμήμα δασολογίας και διαχείρησης φυσικού περιβάλλοντος στο Καρπενήσι εισάγεται υποψήφιος μόλις με 625 μόρια !

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των σχολών υγείας έχουμε ιστορική πτώση των ιατρικών σχολών οι οποία ήταν περίπου 500 μόρια στην Αθήνα και υπερέβει τα 700 στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Εντυπωσιακή η πτώση και στα τμήματα της νοσηλευτικής η οποία άγγιξε τα 3000 μόρια.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σχολών οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα.

Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές.
Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρόσβαση και με το παλαιό και με το νέο σύστημα σε παραδοσιακά τμήματα όπως των Μαθηματικών γίνεται με επιδόσεις της τάξεως των 3.000 μορίων.

 

Google+ Linkedin