Απίστευτη αστυνομική αθλιότητα σε βάρος μαθητή ΑμεΑ έξω από το σπίτι του

Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Σαρλ Ντε Γκωλ είχε πει ότι “Αν οι αστυνομικοί δεν ήταν χαζοί, δεν θα ήταν αστυνομικοί” μάλλον δεν είχε άδικο…βεβαίως ο πρόεδρος Ντε Γκωλ δεν είχε προσδιορίσει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η αστυνομική βλακεία όταν τις δίνεις τον αέρα να παίρνει και πρωτοβουλίες…

Άλλο ένα περιστατικό επικίνδυνης αστυνομικής βλακείας έγινε χθες το βράδυ στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας,από ενστόλους «τσαμπουκάδες» που έσπασαν στο ξύλο  22χρονο ΑμεΑ (μαθητή στο ΕΕΕΕΚ Πύργου) γιατί πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο,όπως κάνει κάθε μέρα !

Η απίστευτη αστυνομική αθλιότητα συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια των συγχωριανών του 22χρονου και της μητέρας του η οποία παρενέβη για να σώσει το παιδί της.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ οι αστυνομικοί που …περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή εξέλαβαν τον νεαρό μαθητή ως διαρρήκτη και αφού τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες ,τον ξυλοφόρτωσαν επειδή  ο 22χρονος ,λόγω της αναπηρίας του, δεν μπορούσε να τους μιλήσει.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου μίλησε στο Ionion Fm , στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου,και μεταξύ άλλων είπε : «Ενημερώθηκα για το πρωτοφανές περιστατικό και ζήτησα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΟΠΚΕ και μου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος να με ενημερώσει. Το παιδί αυτό φοιτά στο δικό μας σχολείο και είναι άτομο με βαριά νοητική αναπηρία. Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Ενημέρωσα και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση . Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής στέρησης . Έχουμε όλοι σοκαριστεί.Το παιδί δεν μπορούσε προφανώς να πει το όνομά του στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αστυνομικοί το χτύπησαν τόσο πολύ… Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ . Βγήκε να κάνει την βόλτα του έξω από το σπίτι του και δέχθηκε την αστυνομική βια…»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα του 22χρονου:«Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βάλανε χωρίς λόγο το παιδί μου κάτω και το χτύπησαν χωρία αιτία έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλωτσιές και μπουνιές…  και όταν ζήτησα εξηγήσεις μας είπαν ειρωνικά συγνώμη ενώ δεν μας έδωσαν τα ονόματά τους… Πήγαμε και στο ΑΤ Γαστούνης και μας έδιωξαν.»

Google+ Linkedin