Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κινητοποίηση του δημάρχου Κορινθίων ενάντια στη μεταφορά προσφυγών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε συνέχεια του ψηφίσματος που κατέβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 1η Σεπτέμβρη, ο Δήμαρχος Κορινθίων πραγματοποίησε κινητοποίηση στον Ισθμό, όπου με τα απορριμματοφόρα του Δήμου προειδοποίησε ότι θα κλείσει το δρόμο αν περάσουν και άλλοι πρόσφυγες-μετανάστες.

Για μία ακόμα φορά στράφηκε ενάντια στους κατατρεγμένους, που εγκλωβίζονται στη χώρα και στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόρια και του στρατοπέδου Κορίνθου, με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές υποδομές. Για μια ακόμα φορά δεν έκανε κουβέντα για το κύριο: για την πολιτική την οποία ο ίδιος και οι υπόλοιπες δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο στηρίζουν, την πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που τηρούν ευλαβικά τις απαράδεκτες συνθήκες ΕΕ και εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα.  Την πολιτική που ο κ. Δήμας, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, χαρακτήρισε «εθνικό συμφέρον».

Η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων, που βλέπουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των μεταναστών με τις τραγικές συνέπειες και τους θανάτους μέχρι και παιδιών που είχαμε το τελευταίο διάστημα στα κολαστήρια τύπου «Μόρια», πρέπει να μεταφραστεί σε αγώνα και σύγκρουση με τις πολιτικές που επιβάλλουν τον εγκλωβισμό, ενάντια στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας της ΕΕ-Τουρκίας και συνολικά των σχεδιασμών της ΕΕ.

Να οργανωθεί γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες-μετανάστες και κυρίως τον απεγκλωβισμό τους. Μακριά από λεονταρισμούς σαν του Δημάρχου Κορινθίων, που στρέφονται ενάντια στους κυνηγημένους και ταυτόχρονα στηρίζουν και κάνουν πλάτες στους υπεύθυνους για το δράμα των προσφύγων. Μακριά από τον εθνικισμό και τους χρυσαυγίτες που βρίσκουν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους.

Καλούμε το λαό της Κορινθίας να δυναμώσει τώρα την αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας!

Να μη συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα και τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών!

Να παλέψει για τα αιτήματα που μπορούν πραγματικά να δώσουν λύση:

  • Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά και τον Έβρο. Είμαστε κατά στη δημιουργία δομών κλειστού τύπου!
  • Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού.
  • Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένας ανήλικος να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο.
  • Να κατευθυνθούν τα ευρωενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους και όχι των ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων νησιών έχουν υποστεί ζημιές

 

Google+ Linkedin