Αλλαγή σκυτάλης στην «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αλλαγή σκυτάλης στην «Λαϊκή Συσπείρωση»  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε συνέντευξη τύπου  στην Τρίπολη παρουσιάστηκε ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος , ο οποίος οριοθετώντας τον πολιτικό ρόλο της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ μίλησε για «100% εργατική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση» και ζήτησε την ενίσχυση όλων των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια.

Απολογιστική παρέμβαση έκανε και ο σημερινός επικεφαλής Νίκος Γόντικας κάνοντας λόγο για αναβάθμιση της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου , που εκφράζεται και μέσα από την αλλαγή σκυτάλης του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Παραθέτουμε σύντομο βιογραφικό του Νίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Νίκος Κουτουμάνος γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα από γονείς  αγρότες και μεγάλωσε στο χωριό Αλαγονία στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Φοίτησε στη σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας όπου πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος, εκλεγμένος επί σειρά ετών στα ΔΣ του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ). Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με την αγροτική παραγωγή στον τόπο καταγωγής του. Πείρε ενεργό μέρος στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες της δεκαετίας του 2000 σαν μέλος συντονιστικής επιτροπής, διώχθηκε δικαστικά δεκάδες φορές μαζί με άλλους αγωνιστές αγρότες για αυτή του τη δράση.

Μετά την ολοκλήρωση της  στρατιωτικής του θητείας (Έβρος, 2004)  εργάστηκε σαν εμποροϋπάλληλος στην Καλαμάτα όπου πήρε ενεργό μέρος στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μέσα από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας μέλος του οποίου είναι μέχρι σήμερα.

Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας την περίοδο 2006-2010.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Είναι Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου, ενώ παλιότερα ήταν Γραμματέας των ΚΟ Αχαΐας, της Μεσσηνίας και μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και παλιότερα της ΚΝΕ.

Google+ Linkedin