Άλλο ένα διοικητικό πρόστιμο στο Δήμο Σικυωνίων… αλλά αυτή τη φορά είναι μαγειρεμένο με ντόπια συνταγή !

Άλλο ένα διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) από την Περιφέρεια  Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη σε βάρος του  Δήμου Σικυωνίων (δηλαδή των Σικυωνίων πολιτών) για την προστασία λέει … του περιβάλλοντος !

Συγκεκριμένα ο Δήμος Σικυωνίων κατηγορείτε ότι δεν κατέχει την κατάλληλη άδεια συλλογής μεταφοράς Στερεών Αποβλήτων – Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί, προκειμένου να μην υπάρχουν ασάφειες, ότι οι Δήμοι δεν υποχρεούται στην έκδοση άδειας συλλογής και μεταφοράς για τη συλλογή και μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων στα όρια των Διοικητικών ορίων αρμοδιότητάς τους.

Διαβάστε ΕΔΩ την πράξη επιβολής διοικητικού προστίμου σε βάρος του Δήμου Σικυωνίων.

Βεβαίως,δεν γνωρίζουμε εάν ο όρος “περιβάλλον” χρησιμοποιείται επακριβώς με την οικολογική του σημασία ή εμμέσως αναφέρεται και στην προστασία του επιχειρηματικο – πολιτικού περιβάλλοντος που «δαιμονοποίησε» τη λειτουργία των ΧΥΤΑ (που σήμερα είναι περιβαλλοντολογικά σωστή λύση και οικονομικά η πιο συμφέρουσα) για να κατευθύνει την διαχείριση των απορριμμάτων σε φαραωνικά εργοστάσια,που ασφαλώς έχουν μεγαλύτερα κέρδη.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση έχουμε τα ίδια υλικά,του ίδιου φαγητού, από τον ίδιο γενειοφόρο σεφ –  αλλά αυτή τη φορά είναι μαγειρεμένα με ντόπια συνταγή by Zacharopoulos ! 

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι στο ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ της απόφασης συμπεριλαμβάνεται και το όνομα : 10. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ  Τ.Κ Πασιου – Δημο Σικυωνίων ;

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος στο απώτερο παρελθόν είχε υπάρξει αντιδήμαρχος Σικυωνίων,σήμερα όμως πέρα από το ότι είναι αδιευκρίνιστες οι απώτερες επιδιώξεις του…δεν κατέχει καμιά θεσμική ή υπηρεσιακή θέση – Ενδέχεται βέβαια,κατά πως λέει και ο Γιάννης ο Μηλιώκας…ό,τι κι αν έκανε ο κ.Ζαχαρόπουλος,να το έκανε ως ένας ενεργός Σικυώνιος πολίτης που αθώα ή αφελώς πιστεύει ότι ο κ. Τατούλης «θα πράξει τα δέοντα»…για το καλό του !

Σε κάθε περίπτωση όμως,εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι κακό για τον  κ. Ζαχαρόπουλο – ακόμα και αν ο εξ Αρκαδίας ορμώμενος κυρ- Νίκος,χωρίς να το καταλάβει,έγινε άμισθος «νεροκουβαλητής» του γενειοφόρου “σοφού” της Περιφέρειας  Πελοποννήσου !

Google+ Linkedin