Όταν ο Μπόμπι Μουρ έγινε αρχηγός του Ολυμπιακού (vid)

Όταν ο Μπόμπι Μουρ έγινε αρχηγός του Ολυμπιακού (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια, στις 12 Ιουνίου 1972, ηττήθηκε με 2-0 στο κατάμεστο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Κορίνθιανς. Όμως το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι δεν θα το θυμάται κανείς για την ήττα των ερυθρόλευκων, αλλά για έναν άλλον πολύ πιο ιδιαίτερο λόγο.

Ο θρυλικός Άγγλος αμυντικός της Γουέστ Χαμ και της εθνικής Αγγλίας, είχε προσκληθεί από τον εμβληματικό Νίκο Γουλανδρή, προκειμένου να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Για την πρόσκληση είχε μεσολαβήσει ο Άγγλος (τότε προπονητής των ερυθρολεύκων) Άλαν Άσμαν ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Μουρ.

Ο Μπόμπι Μουρ δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ματς, εκφράστηκε με θετικά σχόλια στις γηπεδικές συνθήκες, επεσήμανε τις γλωσσικές δυσκολίες και στάθηκε στις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των φιλάθλων του πειραϊκού συλλόγου προς το πρόσωπό του.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αγγλίας το 1966, είχε τονίσει πως μετά τη Γουέστ Χαμ υποστηρίζει πλέον και τον Ολυμπιακό.

Google+ Linkedin