Ψευτομαγκιές Μπέου στις Σταγιάτες – «φύγε ρε κοπρίτη» από τους κατοίκους

Ψευτομαγκιές Μπέου στις Σταγιάτες – «φύγε ρε κοπρίτη» από τους κατοίκους

«Άναψαν τα αίματα» το πρωί της Παρασκευής 5 Ιούνη στο χωριό Σταγιάτες του Πηλίου,όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για το νερό και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης,όταν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έδωσε ένα σόου πολιτικού «ήθους» και οι κάτοικοι του έδειξαν ξεκάθαρα ότι είναι ανεπιθύμητος.

Ειδικότερα,ο λούμπεν δήμαρχος Βόλου έχοντας δίπλα του ισχυρή αστυνομική παρουσία ,μπράβους και κάμερες που είχε ενημερώσει υπό άκρα μυστικότητα εισέβαλε στο χωριό ,την ώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στις δουλείες τους και στα χωράφια ,για να “καταλάβει” το αυτοδιαχειριζόμενο από τους κατοίκους δημοτικό σχολείο του χωριού και να πετάξει στο δρόμο τον εξοπλισμό των κατοίκων.

Εισβολή Μπέου με αστυνομία στις Σταγιάτες για να "καταλάβουν" το αυτοδιαχειριζόμενο από τους κατοίκους δημοτικό σχολείο του χωριού. Άλλαξαν κλειδαριές, πέταξαν στο δρόμο τον εξοπλισμό του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου και ο Μπέος τριγυρνούσε στην πλατεία τραμπουκίζοντας και απειλώντας.Οι κάτοικοι αντέδρασαν και τώρα συγκεντρώνονται πάλι στο παλιό δημοτικό. Ελεύθερα νερά σε πόλεις και χωριά. Ο αγώνας των Σταγιατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πηγής του χωριού και τον τραμπούκο Μπέο είναι αγώνας όλων μας για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο αγαθόΤην ώρα που οι κάτοικοι των Σταγιατών παλεύουν ενάντια στον Μπέο για να μην τους αρπάξει την βρύση που υδροδοτεί το χωριό τους και να μην πωληθεί σε εταιρείες εμφιαλώσεως, η ΕΥΔΑΠ και το Υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει την παραχώρηση μέσω σε ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του 80% του εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της ΕΥΔΑΠ, δλδ το σύστημα που φέρνει στην Αθήνα το νερό της (φράγμα Μόρνου, λίμνη Υλίκη, το κανάλι προς Αθήνα κλπ).#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #FightForLife

Δημοσιεύτηκε από Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Μαζί με το ανδρείκελο τοπικό σύμβουλο,την θλιβερή συνοδεία γραφικών αντιδημάρχων και φυσικά υπό την προστασία μπράβων εμφανίστηκε και πάλι να βρίζει τους κατοίκους «κοπρίτες» για να εισπράξει τελικά το «φύγε ρε κοπρίτη» και «τσαμπουκά όχι στις Σταγιάτες».

Ο Αχιλλέας Μπέος εκτός απ’ τις προσβολές προς τους κατοίκους που τους έχει αποκαλέσει επίσης μπαχαλάκηδες, τους έλεγε ότι «το χωριό δεν είναι ιδιοκτησία σας». «Θα αλλάξουμε τις κλειδαριές και αν συνεχίσουν να παρανομούν υπάρχουν οι αναφορές και το αυτόφωρο. Ας το καταλάβουν όλα αυτά είναι ιδιοκτησία της πόλης, δεν τους ανήκει τίποτα», είπε για το μουσείο.

Στην εισβολή του Μπέου και της αστυνομίας στο χωριό, οι κάτοικοι των Σταγιατών έσπευσαν στο χτύπημα της καμπάνας για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα : δημόσιους χώρους και νερό.

Στην εισβολή του Μπέου και της αστυνομίας στο χωριό, οι κάτοικοι των Σταγιατών έσπευσαν στο χτύπημα της καμπάνας για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα.

Δημοσιεύτηκε από ΑΠΟΔράσης στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Εν τέλει ο λούμπεν δήμαρχος Βόλου έφυγε άρον άρον, κάτω από αποδοκιμασίες και ενώ συγκεντρώνονταν και άλλος κόσμος στο χωρίο προς αλληλεγγύη…

Αφού έφυγε έκανε πάλι δηλώσεις και μιλούσε για «ακραία στοιχεία».

Google+ Linkedin