Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος» – Παρών και ο Σωτήρης Μουρίκης

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος» – Παρών και ο Σωτήρης Μουρίκης

Το Εθνικό Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση παρουσίασε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση που έγινε με την παρουσία επίλεκτων προσκεκλημένων,μεταξύ των οποίων και του διευθύνοντα συμβούλου της ”Πελοπόννησος Α.Ε.”  Σωτήρη Μουρίκη,ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι:  «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα του μέλλοντος. Παρά την πανδημία δεν καθυστερήσαμε και σήμερα ανακοινώνουμε τα μέτρα για τη διάδοση των οχημάτων χαμηλών, αλλά και μηδενικών ρύπων. Ανακοινώνουμε, επίσης, τα μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτροκίνησης και τη χωροθέτηση των αναγκαίων σημείων φόρτισης» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ένα στα τρία νέα οχήματα, στην Ελλάδα του 2030, να είναι ηλεκτρικό.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του Εθνικού  Σχεδίου Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση ,ο κ.  Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Μεγαλόπολη, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τονίζοντας ότι “στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης θεσπίζονται κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, όπου θα εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση, με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών”.

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, ειδικότερα, “μονάδες που θα εγκατασταθούν στους τόπους αυτούς θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή κατά 5% και για 5 κερδοφόρες χρήσεις, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για κάθε νέα θέση εργασίας την οποία ιδρύουν, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων και οι δαπάνες γι’ αυτά θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους, προσαυξημένες μάλιστα κατά 15%”.

Google+ Linkedin