Χαμός για το “Δεν υπάρχει Θεός” του Δάντη – τι απαντά ο τραγουδιστής

“Δεν υπάρχει Θεός” είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού του Χρήστου Δάντη (σε στιχους του Νίκου Σαρρή) το οποίο ως αναμένετο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς κύκλους.

Στο ρεφραίν του τραγουδιού οι στίχοι έχουν ως εξής: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε/κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε/μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος/ή κάπου θά ‘ναι κλεισμένος τρελός

Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται/που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται/κι άν υπάρχει Θεός,είναι άθεος/και μας δουλεύει απο πάνω εντελώς”

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=VWUkEHKCKRk[/embedyt]

Ο ίδιος ο συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός έδωσε τη δική του απάντηση για τα έντονα πυρά που έχει δεχτεί.

«Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με βρίζουν, με λένε άθεο, σατανιστή, γέρο… Έχουν παρεξηγήσει στο παρελθόν πολύ πιο μεγάλους από εμένα. Έχουν παρεξηγήσει τον Γαλιλαίο, τον λόγο του Χριστού… Είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσουν τον δικό μου; Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος του τραγουδιού θα ήταν άδικη, γιατί θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά άλλα τραγούδια πριν. Εύχομαι να μην γίνω παλιατζούρα και μέσα από μια θέση ισχύος να σνομπάρω καθετί καινούριο και να μην το αφουγκράζομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάντης.

Google+ Linkedin