Χαμένοι… στις διαστάσεις των μασκών !

Χαμένοι… στις διαστάσεις των μασκών !

Χαμένα στις διαστάσεις, είναι τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Παιδείας, αλλά και η ΚΕΔΕ, όπως παραδέχεται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις γιγαντιαίες μάσκες που διανεμήθηκαν σε σχολεία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας παραδέχεται πως έγινε λάθος στις διαστάσεις αναφέροντας ότι «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Αφού λοιπόν σπαταλήθηκαν 6,2 εκ. Ευρώ, το υπουργείο Υγείας σπεύδει τώρα να «επαναδιατυπώσει» τις σωστές προδιαγραφές και, όπως σημειώνει «θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος». 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σήμερα έκανε λόγο για μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε «χρόνο ρεκόρ για τη λειτουργία του Κράτους», ισχυριζόμενος ότι «είχαμε προβλέψει ότι σε κάθε στάδιο υλοποίησης του διαγωνισμού, θα διενεργούνταν δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των ποιοτικών προδιαγραφών που είχαν τεθεί από πλευράς ΚΕΔΕ, κάτι που έγινε. Δεν επιτρέψαμε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας η ταχύτητα να αποτελέσει δικαιολογία για υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μασκών»

Αυτή είναι η μάσκα που μοίρασαν στα παιδιά μας. Συνεχίστε.

Δημοσιεύτηκε από Kostas Merkourakis στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Google+ Linkedin