Χένρι Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία»

Χένρι Κίσινγκερ: «Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία»

Ο 98χρονος, Χένρι Κίσινγκερ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τόνισε επίσης πως η Ευρώπη δεν πρέπει να παρασυρθεί και να παραβλέψει την σημασία της Ρωσίας για την οικονομική σταθερότητα της ηπείρου.

«Ιδανικά η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς πρό πολέμου (status quo ante). Η συνέχιση του πολέμου πέρα από το σημείο αυτό δεν θα αφορά πλέον την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο κατά της ίδιας της Ρωσίας», δήλωσε ο Κίσινγκερ.

Όπως υπογράμμισε ο βετεράνος των διεθνών σχέσεων, η Ρωσία συνιστά μια «ουσιώδη περιοχή της Ευρώπης» και στο πλαίσιο αυτό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει «να παραβλέψουν αυτή τη μακροχρόνια και μακροπρόθεσμη σχέση». H Ευρώπη, όπως τόνισε, θα πρέπει να θυμάται την σημασία της Ρωσίας για την περιοχή και να μην παρασυρθεί από το κλίμα της στιγμής καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα διακινδυνεύσει να βάλει τη Ρωσία σε μόνιμη συμμαχία με την Κίνα.

Οι δηλώσεις Κίσινγκερ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ουκρανίας.

Ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, συμβούλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε: «Με την ευκολία που ο κ. Κίσινγκερ προτείνει να δοθεί στη Ρωσία κομμάτι της Ουκρανίας για να σταματήσει ο πόλεμος, η Ρωσία θα μπορούσε να πάρει και την Πολωνία ή τη Λιθουανία. Πάλι καλά που οι Ουκρανοί στα χαρακώματα δεν έχουν χρόνο για να ακούνε ”αυτούς που σπέρνουν τον πανικό στο Νταβός”. Είναι λίγο απασχολημένοι υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και τη Δημοκρατία».

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1529071205130682370

Google+ Linkedin