Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με τον AKTOR για το φράγμα Ασωπού

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση ποσού 3,5 εκατ. ευρώ με τον Όμιλο Εταιρειών AKTOR για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας».
Τη σύμβαση υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου AKTOR, κ. Αναστάσιος Αρανίτης , παρουσία του κορίνθιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα , του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και των δημάρχων Κορινθίων , Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας.
Η συμπληρωματική σύμβαση που εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του ΥΠΑΑΤ, το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορά την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή.
Η αντιμετώπιση αυτών των αστοχιών θα γίνει με εκτέλεση συγκεκριμμένων εργασιών που θα καθοριστούν ύστερα από εκπόνηση των αντίστοιχων μελετών. Η δαπάνη των εργασιών θα προκύψει αφού ολοκληρωθεί η εκπόνηση των προαναφερομένων μελετών και θα συμπεριληφθεί σε πρωτόκολλο αποφυγής κινδύνου το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί.
Ο εκτιμώμενος χρόνος για την υλοποίηση των εργασιών που θα προκύψουν από την εκπόνηση των ανωτέρω μελετών είναι δύο έτη.