Τσιόδρας: Πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες – «Αθώα» τα ζώα συντροφιάς (video)

Τσιόδρας: Πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες – «Αθώα» τα ζώα συντροφιάς (video)
Πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες – «Αθώα» τα ζώα συντροφιάς

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα ενός νέου πειραματικού φαρμάκου κατά του ιού SARS-Cov-2.

Πρόκειται για τον πολύ ισχυρό αναστολέα, τον λεγόμενο αναστολέα σύντηξης ek1c4, που φαίνεται να έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορονοϊό.

Κι αυτό διότι στοχεύει στη λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα (σ.σ. λόγω του σχήματός της), την οποία χρησιμοποιεί ο ιός να γραπωθεί στην επιφάνεια του υγιούς κυττάρου, να το επιμολύνει και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία του πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα.

Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, αναφέρθηκε και σε ένα ζήτημα που “καίει” χιλιάδες συμπολίτες μας και δεν είναι άλλο από το κατά πόσο ο κορονοϊός μπορεί αν μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο.

Τσιόδρας: “Δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός από τις γάτες”

“Θα σας πω δυο λόγια για τα ζώα συντροφιάς. Πιθανώς είδατε κάποια δημοσιεύματα που αφορούν πιθανή λοίμωξη κάποιων από αυτά”, είπε ξεκινώντας ο λοιμωξιολόγος.

Και συνέχισε: “Έως σήμερα, είχαν αναφερθεί στην βιβλιογραφία παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και δύο σκύλων στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης μια μελέτη η οποία είναι υπό δημοσίευση, έδειξε πως οι γάτες μπορούν να μολυνθούν, μάλλον ήπια λοίμωξη, ενώ οι σκύλοι δεν μολύνονται από τον ιό, όπως και τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και οι πάπιες.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8h3kNlxNyac[/embedyt]

Google+ Linkedin