Το ΚΚΕ ζητά διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το ΚΚΕ ζητά διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία και τα κρούσματα σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζητά το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διαφάνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικά:

«Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να σταματήσει η αμφισβήτηση για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κι αυτός είναι η κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση και με πλήρη διαφάνεια, να ενημερώσει για τα αναλυτικά στοιχεία και για τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19. Επίσης, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με βάση την οποία θα έπρεπε να λαμβάνονται και οι πολιτικές αποφάσεις.

Η διαφάνεια, όμως, δεν αφορά μόνο την επίμαχη καταγραφή των κρουσμάτων. Αφορά και την ενημέρωση για κρούσματα σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, για τα οποία υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες μαζικών φορέων για απόκρυψη και παραπληροφόρηση.

Διαφάνεια σημαίνει, επίσης, την ανάδειξη των προβλημάτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την οποία κάνουν οι υγειονομικοί, εισπράττοντας από την κυβέρνηση πειθαρχικές διώξεις».

Google+ Linkedin