Το κείμενο-κόλαφος που διάβασε η Μαρία Κίτσου για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Το κείμενο-κόλαφος που διάβασε η Μαρία Κίτσου για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Συνεχίζεται ο σάλος με την απόφαση αναστολής στην εκτέλεση ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη. Επί του θέματος τοποθετήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Κίτσου κατά την διάρκεια της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί.

Υπενθυμίζεται πως στην Επίδαυρο το βράδυ του Σαββάτου υψώθηκαν δύο πανό που σχημάτιζαν τη φράση «Βιαστής είναι», ενώ σε άλλες θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ διαβάστηκε η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μέσα από την οποία εκφράζεται η αντίθεσή του στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο τέλος της παράστασης «Ηλέκτρα», η Μαρία Κίτσου διάβασε την ανακοίνωση, η οποία – μεταξύ άλλων – αναφέρει:

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, στην κοινή λογική. Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης. Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν, αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή».

Google+ Linkedin