Τι παίζει πίσω από την υπόθεση των φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Νεμέας;

Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων εργαζομένων,που καλύπτουν πάγιες και πραγματικές ανάγκες φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Νεμέας.

Αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι έχουν στη «φαρέτρα» τους ένα επιπλέον δικαστικό κεκτημένο,στον αγώνα τους ενάντια στις άδικες απολύσεις…
Το δικαστικό κεκτημένο είναι η απόφαση 3354/2013 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,όπου κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4024/2011, που αφορούσαν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την αυτοδίκαιη απόλυση
Συνεπώς η δικαστική κρίση έχει ένα σοβαρότατο νομικό έρεισμα, που λογικά θα οδηγήσει σε πλήρη δικαίωση τον αγώνα των εργαζόμενων,αφού η επιρροή της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας στη νομολογία των Διοικητικών Εφετείων είναι εξαιρετικά σημαντική.
Συνεπίκουρος στα δίκαια αιτήματα των φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Νεμέας είναι και ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης ,Βαγγέλης Ανδριανάκος ,αντιλαμβανόμενος το δίκαιο των αιτημάτων τους,αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν – για τον πολιτιστικό μας πλούτο – οι ενδεχόμενες απολύσεις των εργαζομένων.(διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου του Δήμου Νεμέας)
Αυτή την εβδομάδα ο δήμαρχος της Νεμέας,Βαγγέλης Ανδριανάκος,με τον βουλευτή Κορινθίας
«Νέας Δημοκρατίας» κ. Χρήστο Δήμα, εκπροσώπους της ΜΚΟ Οφέλτης – Ο Φίλος της Νεμέας και τον Στέφανο Μίλερ συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο,όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της αποτελεσματικής φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου…
Μια παράλληλη συνέντευξη όμως.. του ομότιμου διευθυντή ανασκαφών της Νεμέας, Στέφανου Μίλερ(στην εφημερίδα “Καθημερινή”) αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς το:
Από ποιους εργαζόμενους επιθυμεί ο Αμερικανός αρχαιολόγος Στέφανος Μίλερ να φυλάσσεται ο αρχαιολογικός χώρο της Αρχαίας Νεμέας και ποιον θέλει να έχουν εργοδότη;… περισσότερα »

 

 

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*