Τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη δέρνουν και διαφημίζουν τα κατορθώματά τους…

Τα «παιδιά» του Χρυσοχοΐδη δέρνουν και διαφημίζουν τα κατορθώματά τους…

Λογαριασμός με το όνομα «delta official page» («επίσημη σελίδα της ΔΕΛΤΑ») διατηρείται στο Instagram, ο οποίος φέρει τον τίτλο της Ομάδα ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας. Σαν να είναι κάποιο κλαμπ ή σύνδεσμος οπαδών που έχουν αντίστοιχες παρουσίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η συγκεκριμένη σελίδα, διαφημίζει μέσα από φωτογραφικό υλικό τα κατορθώματα της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, δηλαδή την τρομοκρατική κατασταλτική της δράση. Τελευταία φωτογραφία που αναρτήθηκε μάλιστα είναι από την απρόκλητη επίθεση στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια στις 17 Νοέμβρη. Δείχνει τον αστυνομικό να πατάει με το πόδι του στο έδαφος διαδηλωτή που του έχει περάσει χειροπέδες, και οι διαχειριστές της σελίδας τη διακινούν στο συγκεκριμένο μέσο λες και είναι κάποιο …τρόπαιο.

instagram3

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το instagram χαρακτηρίζει τη φωτογραφία σαν «ευαίσθητου περιεχομένου», που «περιλαμβάνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο». Περιττό να πούμε ότι εκτός από έντονες διαμαρτυρίες χρηστών του Instagram στα σχόλια, υπάρχουν και μερικά που θυμίζουν συζήτηση ανάμεσα σε χούλιγκαν, σχετικά με το πόσο «ξύλο» χρειάζονται τα μέλη του ΚΚΕ. Αλλη φωτογραφία δείχνει δικυκλιστές της συγκεκριμένης ομάδας να κάνουν …σούζες με τα παπάκια που τους παρέχει η αστυνομία (είναι τα ίδια με τα οποία έπεφταν με φόρα στους διαδηλωτές). Το θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από το γεγονός οτι η σελίδα αυτή μέσα από τις φωτογραφίες οδηγεί και σε άλλες σελίδες ανάλογου περιεχομένου και με ανάλογους τίτλους που αναφέρονται σε «σώματα» της αστυνομίας όπως ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, στις οποίες αστυνομικοί των ΜΑΤ ανεβάζουν μέχρι «σέλφι» με τις διμοιρίες τους!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τοποθετηθεί επίσημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συγκεκριμένη σελίδα αλλά και για τις υπόλοιπες. Είναι όντως «επίσημες σελίδες» ή όχι, και αν όχι, είναι αστυνομικοί – μέλη αυτών των δυνάμεων αυτοί που τις διαχειρίζονται και τις λειτουργούν; Πως τοποθετείται για την διαφήμιση των κατορθωμάτων και του «κατασταλτικού έργου» αυτών των δυνάμεων μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Οι απαντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον…

Πηγή: 902.gr

Την ώρα που ετοιμάζαμε την αναδημοσίευση του άρθρου διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει «κλειδώσει» μόνο για τους ακόλουθος και έχει διαγράψει τις φωτογραφίες.

instagram

mat 1mat2mat3mat4mat5mat6mat7

Google+ Linkedin