Τα μπικικίνια Νανόπουλου στον Μάρκου και ο ρόλος του Χρίστου Δήμα

Τα μπικικίνια Νανόπουλου στον Μάρκου και ο ρόλος του Χρίστου Δήμα

Για “σκάνδαλο” κάνει λόγο το ειδησεογραφικό portal peloponnisos news,αναφερόμενο στην απευθείας ανάθεση προϋπολογισμού 20.000,00€ με ΦΠΑ (δείτε ΕΔΩ) που έκανε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στον γνωστό παρουσιαστή και δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο, που… μεγαλούργησε σε κιτρινούτσικες εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης από τα τέλη των 90’s και μέσα στα 00’s, μέχρι να την δει γκουρού της τουριστικής επιστήμης για χάρη του νεόκοπου δημάρχου Κορινθίων.

Μάλιστα το peloponnisos news συνδέει το περί ου ο λόγος “σκάνδαλο” με την τηλεφωνική παρουσία του κ. Νανόπουλου στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου στο real fm.

Στο θέμα έδωσε συνέχεια και ο εκδότης Θύμιος Κάππος μέσα από την εκπομπή του στο Super tv Κορίνθου θεωρώντας ίσως ότι αυτή η πράξη αντίκειται στα γενικώς παραδεκτά περί απευθείας αναθέσεων (επείγον χαρακτήρας της σύμβασης) και προκαλεί τους πολίτες της Κορίνθου,γιατί χρήματα δικά τους διαχειρίζεται ο κ. Νανόπουλος (εκτός και αν δεν το έχει καταλάβει ακόμα..)

Αυτό το λέμε γιατί ο νόμος 4412 ,που επικαλείται ο κ. Νανόπουλος , πράγματι δίνει την δυνατότητα απευθείας ανάθεσης ,αλλά βάζει και την προϋπόθεση “η αναθέτουσα αρχή πρέπει να αποδεικνύει μετά πλήρους βεβαιότητος την αδυναμία τήρησης εκ μέρους της των προθεσμιών δημοσίευσης ανοιχτού διαγωνισμού”

Και μόνο το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφηκε στα μέσα Ιούλη και μάλιστα με σοβαρές ενδείξεις αναζωπύρωσης της πανδημίας ,προφανώς δεν δικαιολογεί τον επείγοντα χαρακτήρα της απευθείας ανάθεσης και επιπρόσθετα αφήνει εύλογα πολιτικά ερωτηματικά για το ρόλο αυτών που άναψαν το “πράσινο φως”  για την έγκριση αυτής της Επικοινωνιακής Δαπάνης , που ευθέως παραπέμπει σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ο ρόλος του Κορίνθιου βουλευτή Χρίστου Δήμα

Το markos.tv του Δημήτρη Μάρκου (τρεις μέρες πριν υπογραφεί η περί ης ο λόγος απευθείας ανάθεση) μας ενημερώνει ότι “Ο Δήμος Κορινθίων κοιτά με αισιοδοξία τη νέα τουριστική περίοδο” παραθέτοντας δήλωση του Αντιδημάρχου Τιμολέοντα Πιέτρη , που ευχαριστεί τον Υφυπουργό Χρ. Δήμα γιατί λέει “μεσολάβησε έτσι ώστε να πάρουμε μέσα σε λίγη ώρα ως Δήμος ( κάτι το οποίο με ενημέρωσε η υπηρεσία στο παρελθόν χρειαζόταν βδομάδες τα προηγούμενα χρόνια ) , υπογραφή τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας αλλά και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ.Πέτσα , Έγκριση για την Επικοινωνιακή Δαπάνη του 2020, με σκοπό να προχωρήσουμε σε δαπάνες για την Τουριστική μας προβολή!”

Κάπως έτσι τα λεφτά, τα μπερντέ, τα μπικικίνια…πήγαν στον συμπαθή παρουσιαστή και δημοσιογράφο…για να μην ξαναγιορτάσει την επέτειο του γάμου του με δυο σουβλάκια!

Άσε που τουλάχιστον προσωρινά θα σταματήσει και τις εκπομπές μετρίων παραπόνων , που κανείς δε θυμάται αν τα παράπονα τα έκανε αυτός ή οι τηλεθεατές του ή τίποτα σφουγγοκωλάριοι του Βασίλη…που μείνανε στην απέξω !

Google+ Linkedin